Bir kadın öldürüldü: Gamze Pala

Kadınları, toplumda ikinci sınıf vatandaş konumuna indirgeyenlerden yakınan ve bu dertten şikayetçi nice kadın nice de erkek var günümüzde.

Bu gün artık, az da olsa, her türlü çabaya rağmen, kadına ikinci sınıf vatandaş gibi davranmaktan öte kadınları takır takır vuranların, gırtlağını kesip öldürenlerin bile görüldüğü bir ülkeye dönüşüyoruz!

Herif istediği kadını kolundan tutup dilediği yere götürebilir. Neden? Çünkü o ERKEK! Diğeriyse gariban bir kadın. Hay senin erkekliğin batsın be!! Hani kadın erkek eşitti yasalar önünde!! Yasalar önünde, tamam da cahilin algısını ne yapacağız?!

Haberleri tararken gözüm Gamze Pala'nın fotoğrafıyla CB Tayyip Erdoğan'ın baş sağlığı bildirimine takıldı ve yüreğim cız eti bir anda. Gamze Pala.. genç, güzel bir hanımefendi.. idi! Savaş Dalancılar adında bir ahlaksız onu öldürdü! Neden? Çünkü Gamze Hanım ona yüz vermemişti; onun olmamıştı da ondan!

AK Parti Rize/Fındıklı İlçe Başkan Yardımcısıydı; hem ilçesi hem de ili için gecesini gündüzüne katarak çalışırdı, diyor tanıyanlar. Genç, enerji dolu, vatanını seven bir kadın, peşine takılan adama yüz vermediği için öldürülüyor!

Dünyanın her yerinde, her ülkesinde var bu ezik, zavallı adamlar. Bütün kadınları öz malları gibi görüp, elini salladı mı onların tıpış tıpış geleceğini varsayan ruh hastaları...

Bunlara verilecek en hafif ceza ağırlaştırılmış müebbet hapistir. Yani hiç bir aftan yararlanamayacaklar yaşadıkları sürece.

Bazen diyorum ki, orta çağda bunlara verilen ceza hala uygulanmalı mı? Neymiş o ceza? Ne olacak o saat köşe başında hadım ederlermiş adamı olur bitermiş! Bu gün böyle bir şeyi teklif dahi edemezsiniz. Belki... Yo yo hayır.. çağdaş toplumlarda daha neler efendim... daha neler!...