Bu dünyada, mazlum milletlerin baþýna sarýlmýþ bir beladýr Ýngiliz. Gözünü herkesin doðal kaynaklarýna dikmiþ kendinden daha güçsüz milletleri soyup soðana çevirmek için gece gündüz çabalamýþ. Ýngiliz derin devleti iþgal ettiði ülkelere kan, þiddet, esaret ve akýllara ziyan boyutta yoksulluk getirmiþtir. Dahasý bu mazlum ülkelerin insanlarý, kendilerini hiç ilgilendirmeyen onlarca savaþta Britanya Ýmparatorluðu adýna ölmüþ, öldürmüþ. Ýngiliz tarihçi Stuart Laycock, Ýngiltere'nin 22 ülkeyi kýsmen ya da tümüyle iþgal ettiðini saptamýþ. Ýngiltere'nin iþgalinden hiç bir yarar saðlayamayacaðýný düþündüðü Andora, Çad, Özbekistan ve Moðolistan gibi ülkelerle ilgilenmediðini belirtmiþ.
Petrol bulunmasýyla birlikte bölgenin jeopolitik ve jeostratejik önemi çok artmýþtý. Ýngiliz derin devleti Ermeniler, Süryaniler, Kürtler, Arablar ve Türkler üzerinde kurduklarý tezgahlarý çeþitlendirip hýzlandýrdýlar. Öðretim Görevlisi Dr. Mehmet Tezel, Rusya'yla Osmanlý'nýn arasýný açmak için, iNGÝLÝZ'ÝN BÖLGE HALKLARINI, HELE DE KÜRTLERÝ NASIL KULLANDIÐINI pek güzel anlatýr:
"Ýngiltere'nin Kürdistan projesi Kürt ileri gelenlerinin arasýndaki görüþ ayrýlýðý nedeniyle uyugulanamamýþtýr. Ýngiltere, Küçük Asya'da Hint yolunun güvenliðini saðlayacak dost bir devlet kurmak istiyordu. "
Ýngiltere Doðu ve Güneydoðu Anadolu'ya Binbaþý Noel gibi Kürtçülüðü "sanata" dönüþtürmüþ casuslarýný göndermiþtir. Dahasý Þeyh Abdülkadir gibi ayrýlýkçý Kürtçü aydýnlarý da baðýmsýz bir Kürt devleti kurmalarý doðrultusunda sürekli kýþkýrtýyordu.
Ýngiiz derin devleti parçalamak istediði ülkeleri iþgal etmek ya da ettirmek yerine önce kendi içlerinde bölünmeye yönelir. Bu çok daha az masraflý bir yöntemdir. Deðiþik etnik unsurlar arasýnda mezhepleri, azýnlýklarý hatta kardeþleri birbirine düþürerek parçalanmayý saðlamak en geçerli yöntemdir. Toplumlarý inançsýz, ülküsüz, ilkesiz, sevgisiz, niteliksiz ve ruhsuz kalabalýklara dönüþtürmekte usta olan Ýngiliz, bütün dünyaya yayýlmýþ dev bir medya, siyasetçi, sözde aydýn ve akademisyenlerden oluþan dev bir aðý kullanýr.
Kahire Üniversitesi Ýktisat Fakültesi öðretim üyesi Prof Dr Nadye Mustafa bölgede büyük devlet kalmayacaðýný , hjepsinin küçük emirliklere bölüneceðini söylüyor. "Neredeyse her petrol kuyusunun baþýna bir devletçik kurulacak. Toplumlarýn çok uyanýk ve dikkatli olmalarý gerekir. Kuþkusuz, bölgeyi bölünüp paramparça olmaktan kurtarabilecek tek ülke Türkiye'dir:
"Orta Doðu ve Ön Asya'da ne kadar ülke varsa hepsi Türkiye'nin ay-yýldýzý altýnda birleþirse yutulup yok olmaktan kurtulabilir. Ancak kendilerini dev aynasýnda gören birçok cüce, Türkiye'nin kanatlarý altýna sýðýnmayacak ve býu gafletin bedelini de tarihin tozlu sayfalarýna gömülerek ödeyecektir!..."