Bugün Meclis'te CHP ve İP, HDP'ye karşı…

Bugün TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunda, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke görüşülecek.

HDP çok tepkili. Bir yandan da endişeli.

Şimdiye kadar CHP ile hiç karşı karşıya gelmediler. Ama bu defa CHP, Semra Güzel fezlekesine evet diyeceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, başta HDP'yi karşısına almak istemedi. İpe un serdi,

"Bu fotoğrafı gördüğümde sordum ne zaman çekilmiş diye; İmralı ile açılım döneminde çekilmiş. Dolayısıyla bu fotoğrafın muhatabı doğrudan doğruya Erdoğan'dır" dedi.

Sonrasında hem parti sözcüsü Faik Öztrak, hem de Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin fezlekeye evet diyeceğini açıkladılar.

Hem de ne gerekçelerle?

Faik Öztrak: "Biz CHP olarak, elinde silahla poz veren bir teröristle yan yana fotoğraf çektirmeyi asla kabul edemeyiz. Gereğini yaparız."

Özgür Özel: "Semra Güzel'in örgüt kıyafetleriyle ve elindeki silahla fotoğraf çektirmesi milletvekilliğiyle bağdaşmaz. Dokunulmazlığının kaldırılması noktasında 'evet' oyu kullanacağız."

Ne oldu da Kılıçdaroğlu'nun ipe un sermesi böylesine net bir tavra dönüştü?

İki şey oldu.

1. CHP tabanında Kılıçdaroğlu'nun yaklaşımı büyük infial doğurdu. Bir milletvekilinin teröristle kırsalda sarmaş dolaş fotoğrafları, eldeki silahın "sözlü onlar" üfürüğü ile izah edilmeye kalkışılması, öylesine tepki doğurdu ki, CHP yönetimi epey ürktü.

2. Kılıçdaroğlu zevahiri kurtarayım derken fena tökezledi. Fotoğrafın çözüm sürecinde çekildiğini söylerken doğru konuşmuyordu. Çözüm süreci, resmi olarak 2013 yılında başlayıp 2015 yılındaki PKK saldırıları ile sona erdi.

Kılıçdaroğlu'nu yalanlayan haber dün Sabah Gazetesi'nde yer aldı. Adalet Bakanlığına gönderilen ek fezlekede, Semra Güzel'in 2016 yılında Adıyaman kırsalına teröristlerle buluşmaya gittiği HTS kayıtlarıyla belgelendi. Ayrıca ek fezlekede, Semra Güzel'in kırsala gittiği dönemde PKK bölücü terör örgütüne erzak götürdüğü, bu nedenle 'Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet' suçunu işlediği de kaydedildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce Semra Güzel ile ilgili fezlekeye Meclis'te evet oyu vereceklerini açıklamıştı.

Önceki gün bir gelişme daha oldu.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, Semra Güzel'in bir PKK'lıyla çekildiği fotoğraflar dâhil olmak üzere içinde belge ve ifadelerin yer aldığı iki klasörü, HDP'nin Anayasa Mahkemesi'ndeki kapatılma davasına konulması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Hem Meclis'teki dokunulmazlıkların kaldırılması görüşmeleri hem de Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası süreci, muhalefet bloğunda derin çatlaklar oluşturacak.

Daha önce de yazdık, muhalefetin boynuna HDP ipi dolanmıştır ve o ip boğazlarını giderek sıkacaktır.

Kış şartlarında devam eden operasyonlar da PKK'yı ve savunucularını perişan ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Ocak'ta Aydın'da Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada bir gelişmeden daha bahsetti. HDP'li vekil Semra Güzel'le ilgili, "Biz bu parlamentoda bunları görmek istemiyoruz. Şu anda onunla beraber 14 kişi daha var. Süratle dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla alakalı adım atıldı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli dokunulmazlıkların kaldırılmasını yakından takip ediyorlar.

Kılıçdaroğlu'nun, Davutoğlu'nun, Karamollaoğlu'nun, Akşener'in ve Babacan'ın işi gittikçe zorlaşıyor...