Fenerbahçe oynadı Beşiktaş seyretti

Zirve yarışında Fener’in de Beşiktaş’ın da puan kaybına tahammülü yoktu. Kazanan büyük avantaj sağlayacak, yenilen yarışın uzağında kalacaktı. Maç öncesi kadrolara baktığımızda Fener’de sakat Emre’nin yerine Tolga Ciğerci vardı. Ersun Yanal, formda Deniz Türüç’ü de takıma monte etmiştu. Beşiktaş’a baktığımızda Abdullah Avcı’dan şaşırtan bir hamle vardı, Ljajiç yedekti. Diaby ve Lens kadroda.. Bunun mantığı var mı, yok mu, maç başlayınca çıkacaktı.. Çıkta da, Beşiktaş kendi elleriyle orta alan üstünlüğünü Fener’e verdi.

Hakemin düdüğüyle birlikte Fener saldırdı. Her hattıyla üstündü, oyunu ezeli rakibinin kalesine yıktı. Sağlı sollu ataklar geliştirdi. Beşiktaş ise defansta kaldı, hücuma çıkmakta zorlandı. Rebecho’nun amatörce topu elle oynaması sonrasında kazanılan penaltıyı Kruse gole çevirdi. Ardından Diaby’nin yerde kaldığı pozisyonun devamında topu önünde bulan Ozan Tufan muhteşem bir gol attı, Karius’un yapacağı bir şey yoktu. Skoru 2-0’a gelince Beşiktaş’ın derbiye ortak olması için tek bir şeye ihtiyacı vardı. Farkı 1’e indirmeye. 45+5’te soldan yapılan ortaya Atiba’nın akıllı vuruşunda Beşiktaş içeri girerken umutlandı.

2. yarıya başlarken Avcı yanlışından döndü. Diaby’nin yerine Ljajiç’i sahaya sürdü. Oyunu rakip olana yıkan Kartal’da Burak Yılmaz net gol pozisyonunda kaleci Altay’ı aşamadı. Fener bu kısa süreli baskıyı kırıp oyunu dengeledi. Muriç sağdan yapılan ortada şık bir dokunuşla skoru 3-1’e getirirken Beşiktaş’ın da fişini çekti. Fener’de gecenin öne çıkan isimleri Ozan başta olmak üzere Kruse, Gustavo, Deniz ve Altay’dı. Beşiktaş’ta hayal kırıklığı yaratan isimler de Burak Yılmaz, Lens ve Rebocho oldu.