Vasat futbola bu sonuç normal

Galatasaray berabere kalmış, Fenerbahçe yenilmiş. Beşiktaş için büyük fırsat. Ezeli rakipleriyle puan farkını açmak için evinde Yeni Malatya’yı yenmek zorunda. Alacağı üç puanla nefesini lider Sivas’ın ensesinde hissettirecek. Ancak sahada öyle bir Beşiktaş var ki ilk yarıda doğru düzgün pozisyon yok. Defans, orta saha ve forvet arasında hatlar kopuk. 

Takıma liderlik yapması gereken Ljajic vasatın altında. Kanatlardan Burak Yılmaz’a doğru dürüst top gelmiyor. Yeni Malatya’nın hocası Sergen Yalçın rakibi defansta karşılayıp ani ataklarla rakip kaleye inme planı içinde. Jahovic ve Fofana ile gol peşinde ancak Atiba ve Vida hatasız oynuyor. 

Maç bir ara öyle sıkıcı bir hale geldi ki izlemekten sıkıldık. Orta saha mücadelesi müsabakanın ritmini düşürdü. Koskoca ilk 45 dakikada iki takımın toplam üç şutu var. Hiçbiri de kaleyi tutmamış. Düşünün nasıl kısır bir maç olmuş. Golsüz biten ilk yarından sonra Abdullah Avcı’dan Umut Nayir hamlesi bekledik. Çünkü Malatya’nın kilidini açmak için genç futbolcuya ihtiyaç vardı. 

Rebocho yerine oyuna giren Umut Nayir forvet hattını hareketlendirdi. Ancak Malatya defansa duvar örüp her geçen dakika direnç kazandı. Lens değişikliği ile Beşiktaş son 15 dakikayı rakip ceza sahası içinde oynadı. Ancak istenilen gollük pozisyon bir türlü bulunamadı. Malatya defansı ve kalecisi hata yapmayıp Beşiktaş’a şans tanımadı. Elneny belki de gecenin en net gol fırsatını harcadı. 

Bifouma Yeni Malatya’nın tek atağında rakiplerinden sıyrıldı ve kaleci Karius’u avladı. Ardından da takımına penaltı kazandırdı. Fişi de penaltıdan Jahovic çekti. Sonuçta Beşiktaş ummadığı bir darbe yiyerek zirve yarışında ağır yara aldı.