FETÖ'yü ve CHP'yi panikleten ByLock itirafçısı…

FETÖ mensuplarının kendi aralarında gizli haberleşme programı olan ByLock'un, lisans sahibi olarak David Keynes diye bir Amerikalı biliniyordu.

Bu şahsın Alpaslan Demir olduğu anlaşıldı. FETÖ'cüler tarafından ABD'ye kaçırıldığı, daha sonra Amerikan vatandaşlığına geçtiği ve ismini David Keynes olarak değiştirdiği ortaya çıktı.

ABD'ye gitmeden önce Altunizade'de FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile bir saate yakın görüştürüldüğü de tanık beyanları ile anlaşıldı.

Bu kişi, avukatı aracılığıyla başsavcılığa, "Türkiye'ye gelerek teslim olmak, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak bildiklerini anlatmak istediğine" yönelik dilekçe veriyor. 9 Haziran'da ABD'den Türkiye'ye geliyor. İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimliği'nin 17 Aralık 2020 tarihli yakalama kararına istinaden İstanbul Havalimanı'nda aynı gün saat 10.20 sıralarında gözaltına alınıyor.

Hakkında iddianame hazırlanıyor ve önceki gün de mahkemece tutuklanıyor.

David Keynes hakkında, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İki ay sonra öğrendiğimiz bu hususun, yadırganacak bir tarafı yok.

Çünkü itiraf ettiği konularda soruşturma genişletilmiş, yeni bilgilere ulaşılmış olabilir.

Keynes'in, Alpaslan Demir iken Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde okuduğu sırada askeri okullara öğrenci yetiştirmekle görevli olduğu, 1996 yılına kadar Kara Harp Okulu'nda mahrem imamlık yaptığı da öğrenildi.

Tam bir FETÖ mahrem yapı elemanı.

Gerçekten itirafçı mı olacağı, yoksa cezadan kurtulmak için numara mı yaptığı ileride anlaşılacak.

Bu husus, iddianamede, "Şüphelinin ifadesinde her şeyi anlatmadığı, kendisini suçtan kurtarmaya yönelik beyanlarda bulunduğunun değerlendirildiği" olarak kayda geçti.

Ancak iddianamede yer alan itiraflar arasında, özellikle CHP'nin FETÖ ile ilişkileri konusunda ilginç bilgiler var.

Alpaslan Demir (D. Keynes) ifadesinde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski Bylock'çu başdanışmanı Fatih Gürsul'la Ankara'da üniversite okuduğu yıllardan tanıştığını, Gürsul'un o dönem örgüte ait yurtlarda kaldığını ve belletmenlik yaptığını söylüyor.

Yine iddianamede gizli tanık "Karadeniz" ifadesinde, Alpaslan Demir ile daha sonraları FETÖ'nün CHP'den sorumlu imamı olan Ahmet Hamdi Parlak ve Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul'un ara sıra gittiği Ankara'daki örgüt evinde 90'lı yıllarda beraber kaldığını söylüyor.

Biz ısrarla, Baykal'a yönelik kaset komplosu sonucu CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Kılıçdaroğlu döneminde, FETÖ'nün siyasî ayağının iyice ortaya çıktığı kanaatini taşıyoruz.

Bu kanaatimiz her geçen gün kuvvetleniyor.

Keynes'in aslında ne amaçla kendi ayağıyla gelip teslim olduğu henüz net değil. FETÖ'de şeytanî pek çok oyun var.

Ancak Keynes, ifadesinde; daha önce Apple'a müracaat ederek Apple Store'da bulunan Bylock programının indirilme bilgilerini istediğini ama kesin cevap alamadığını anlatarak, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından bu hususta girişim ve talep yapılmak istenirse bu verilerin alınmasında rızam vardır ve bu hususta elimden geleni yapacağım. Ayrıca bu programın Apple market ve Android markette üreticisi ve sahibi olarak gözüktüğüm için devlet tarafından yapılan tüm işlemler ve incelemelerde rızam vardır." diyor.

Bu yolla ByLock yazışmalarında, bugüne kadar erişilemeyen pek çok bilgiye ulaşmak imkânı doğabilir.

FETÖ'nün siyasî ayağı ile ilgili kim bilir neler ortaya dökülür...