Diyarbakır Annelerini bağrına basan Cumhurbaşkanı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Diyarbakır'daydı.

AK Parti Diyarbakır Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda partililere hitap etti. HDP il binası önünde nöbet tutan Diyarbakır Annelerini ziyaret etti. Gençlerle buluştu. Meydanda halka hitap etti.

AK Parti, Türkiye'nin tamamını, her bölgesini kucaklayan tek partidir.

CHP, İyi Parti ve diğerleri, HDP'nin desteği olmadan Diyarbakır'da miting tertipleyemez.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihi boyunca, bölge insanı olmadığı halde Kürt vatandaşlarımızın sevgisini, güvenini kazanan tek siyasî liderdir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün olduğu gibi bugün de evlât nöbetindeki annelerin cesaret kaynağıdır.

Diyarbakır Anneleri'ni ziyareti sırasında, başını Cumhurbaşkanının omzuna dayayan, onu görünce gözlerinin içi umutla parlayan Kürt anneleri, Erdoğan'a duyulan güvenin, sevginin şahitleridir.

Diyarbakır kutlu bir vatan toprağıdır. Bağrında 10 Peygamber ve 500 sahabe ile birlikte Allah'ın binlerce veli kulu yatmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün bütün samimiyetiyle ifade etti: "Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamak için gece gündüz demeden çalışıyor, mücadele ediyor, gayret gösteriyoruz. Biz, vesayet odaklarının gölgesinde değil, gece karanlığında seccadelerini gözyaşlarıyla ıslatan piri fanilerimizin dualarıyla yürüyoruz. Biz, sırtımızı başkaları gibi şu veya bu terör örgütüne değil, Rabbimizin takdirine, halkın iradesine yaslıyoruz..."

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın, Diyarbakır Anneleri'nin ayağına gidip onları ziyaret etmesi tarihî bir olaydır.

Bu ziyaret, evlâtları PKK'nın elinde rehin tutulan bütün anneleri cesaretlendirmiş, umutlarını artırmıştır.

Diyarbakır Anneleri, Kürt vatandaşlarımız üzerinden 150 yıldır oyun oynayan şer güçlere, yürekleri ile en büyük set olmuşlardır.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gerçeğin altını çizdi:

"Diyarbakır Anneleri, evlâtlarına kavuşmak için açtıkları bayrakla, hem korku duvarlarını yıktılar hem de bölücü örgüt ve siyasi uzantılarının kalleş yüzünü deşifre ettiler. 688 gündür sabırla mücadelelerini sürdüren kahraman annelerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz."

Diyarbakır Anneleri;

1. Kendisini "Kürtlerin partisi" olarak pazarlayan HDP'ye, Kürtler için mücadele ettiği yalanına sarılan PKK'ya ve onları Kürtlerin temsilcisi ilan edip her türlü desteği veren Amerika ve Avrupa'ya, en büyük itirazı yapıyorlar. Asırlık bölücülük projesine anne yüreği ile isyan ediyorlar.

2. PKK terörü başladığından beri bu yiğit duruş ilk defa oluyor. Terörle mücadelede kazanılan büyük başarı ile birlikte Diyarbakır Anneleri, korkuyu yendiklerini, HDP binasının önünden haykırıyorlar.

3. Türkiye'deki ve yurt dışındaki sözde kadın hakları ve sözde insan hakları savunucularının ikiyüzlülüğünü suratlarına çarpıyorlar.

Tek parti döneminden itibaren vesayet rejiminin uyguladığı ret, inkâr ve asimilasyon politikalarını Erdoğan ortadan kaldırdı.

Erdoğan dün meydanda Diyarbakır'a yapılan/yapılmakta olan büyük hizmetleri anlatırken ben şunu düşündüm.

Bütün bunlara rağmen bölgede, HDP'ye seçimlerde verilen destek devam ediyor.

Ama Erdoğan küsmüyor, kırılmıyor. Hizmetleri aksatmıyor. Tam tersine daha büyük hizmetler, daha büyük eserler yapılıyor.

Çünkü Erdoğan, ecdadının devlet adamları gibi gönül adamı. Şefkat ve merhamet yüklü devlet adamı...

Gerçek devlet adamları, milletine küsmez. Milletine kabahat yüklemez.

Hizmetkârlığını, şefkatini, merhametini çoğaltır.

Milletimizin aslî unsuru Kürt kardeşlerimizin büyük çoğunluğunun Erdoğan'a devam eden dualarının asıl sebebi de budur...