Fransa'nýn Ortaçaðý, Türkiye'nin Yeniçaðý

Son yazým “lidersiz ve vizyonsuz kalan Avrupa bir kez daha ortaçaða giriyor” cümlesiyle bitiyordu. Ýzninizle oradan baþlayacaðým.

Hiciv dergisi olduðunu iddia eden ama dini, insani deðerlere saldýrmasýyla tanýnan Charlie Hebdo’nun baþlattýðý kýþkýrtma lidersiz ve vizyonsuz kalan Fransa devleti tarafýndan da sahiplenilmiþ durumda.

Derginin 2015’te Ýslam Peygamberi Hazreti Muhammed (SAV)’e hakaret içeren karikatürleri yayýnlamasýnýn ardýndan baþlayan süreç yeni ortaçaðýn en karanlýk ülkesinin Fransa olacaðýný iþaret ediyor.

Zira Fransa Cumhurbaþkaný Macron ve diðer Ýslam düþmanlarý dergi merkezine 2015’te yapýlan terör saldýrýsýyla ilgili yeni baþlayan davayý bahane ederek tüm Müslümanlarý rencide etmeyi, Ýslam’la terörü eþitlemeyi tercih ediyor. Hakaret, aþaðýlama ve alayla iþlenen, kiþileri ve kitleleri kýþkýrtma amacý güden nefret suçlarýný “ifade özgürlüðü” kýlýfýyla örtmek istiyorlar.

Öte yandan Fransa’daki Müslümanlarýn en temel haklarýný kýsýtlamaya, yasaklamaya hazýrlanýyor Fransa Cumhurbaþkaný.

Kamu binalarýna yansýtýlan hakaretin üst düzey aðýzlarca resmileþtirilmesi bir yana, ayný dergi bu kez de Macron’u eleþtiren ve ferasete davet eden Cumhurbaþkaný Erdoðan’ý hedef aldý. Ayný seviyesizlik, ayný saldýrganlýk, ayný kasýt…

Erdoðan ise dünkü AK Parti grup toplantýsýnda olabilecek en doðru yerden cevap verdi Macron’a ve dergi formunda çýkan çöplüðe: Muhatap olmadý!

Fransa’da ve diðer Avrupa ülkelerinde yükselen Ýslam düþmanlýðýnýn Avrupa’yý yeniden ortaçaða sokacaðý uyarýsýnda bulundu Cumhurbaþkaný.

Kainatýn Efendisi Hz. Muhammed (SAV)’in doðum gününün kutlandýðý mübarek günde “daima, önce Peygamberim” diyerek hem Peygamber Efendimize olan sevginin büyüklüðünü, hem de O’nun ümmeti olmanýn onurunu dünyaya duyurdu.

Topraklarýnda 435 kilise, sinagog ve havra bulunan, dileyen herkesin dinini özgürce ve güvenle yaþadýðý bir ülkenin Cumhurbaþkaný olarak da Charlie Hebdo’nun nefret suçu iþleyen yayýnlarýna iliþkin Ankara Cumhuriyet Baþsavcýlýðýna suç duyurusunda bulundu Erdoðan.

Akýldan izandan, edep ve ahlaktan nasipsiz yerli Fransýzlarý da eleþtirdi Cumhurbaþkaný. Oysa Türkiye’nin kaderini belirleyen o büyük çoðunluðu, aziz milletimiz biliyor Türkiye’nin ve Erdoðan’ýn savunduðu deðerler yüzünden hedef olduðunu. Tüm gücüyle destekliyor ve Türkiye dünyada adaletin ve hakikatin sesi olarak yeniden güçleniyor.

Avrupa’da Ortaçað baþlarken Türkiye, Erdoðan’ýn liderliðinde Allah’ýn izniyle yeni bir çað açýyor.

***

METSAMOR NÜKLEER SANTRALÝ KAPATILMALI

Sýnýrýmýzda bekleyen bir tehlike daha var. Erivan’a 46, Türkiye’ye sadece 16 kilometre uzaklýkta olan Metsamor Nükleer Santrali’nin bir an önce kapatýlmasý gerekiyor.

Son derece eski bir teknolojiye sahip olan ve kaza olma ihtimali bilim adamlarýnca yüksek bulunan santral tüm bölge için büyük risk taþýyor. 1977 yýlýnda açýlmýþ, kullaným ömrü de dolmuþ ama Ermenistan aldýðý bir kararla santralin 2026’ya kadar açýk kalacaðýný ilan etmiþ.

Türkiye 1957’den beri BM çatýsý altýnda faaliyet gösteren Uluslararasý Atom Enerjisi Ajansý’nda yýllardýr bu gerçeðe dikkat çekiyor ama henüz sonuç alýnmýþ deðil. Ermenistan’ýn yeniden saldýrganlaþtýðý bir dönemde konu tekrar ve en yüksek sesle getirilmeli gündeme. Uluslararasý kamuoyunda Mersamor’un bir an önce kapatýlmasý için duyarlýlýk oluþturulmalý.

Yoksa Allah korusun, Erivan ordusunun yahut kullandýðý paralý teröristlerin bir saldýrýsýyla veya bölgede hareketli olan fay hatlarý nedeniyle çok üzücü þeyler olabilir. 35 yýl önce patlayan Çernobil’in yüzbinlerce insaný doðrudan ya da dolaylý olarak zehirlediðini, çocuklarýn sakat doðmasýna, insanlarýn kansere yakalanmasýna neden olduðu, etkilerinin nesiller boyu devam ettiði bilinirken Metsamor ihtimaller zincirine ve Erivan’ýn keyfine býrakýlmayacak kadar büyük tehlike taþýyor. Metsamor bir an evvel kapanmalý.