İmamoğlu'na göre kentsel dönüşüme gerek yokmuş!

İstanbul'da bir eseri ve hizmeti olmadığı halde geride kendine has bir iz bırakmayı başaracak gibi görünüyor Ekrem İmamoğlu.

Temel atmama töreni düzenlemesiyle, açılmış metro çukurlarını kapattırmasıyla, yeşil peyzajları söktürüp otoyolları betona boğmasıyla, yürüyen merdivenleri yürümez hale getirmesiyle ve daha pek çok başarısızlık ve beceriksizlik hikayesiyle hatırlanacak İmamoğlu.

Ama geride bırakacağı asıl iz, yolda kalan, bozulan ve içinde yolcu varken tutuşan İETT otobüslerinin dumanı olacaktır muhtemelen.

İstanbul resmen S.O.S. veriyor ama İBB Başkanı da boş durmuyor.

İMAMOĞLU'NUN BÜYÜK HATASI

Giderayak öyle bir hata yaptı ki İmamoğlu, bırakın hayal ettiği İstanbul ittifakından oy almayı dededen miras CHP'liler bile bunu kaldıramayacaktır.

Cumhur İttifakının güçlü adayı Murat Kurum onunla ilgilenmeyip İstanbullulara İstanbul'un acil sorunlarıyla ilgili projelerini anlattıkça çaresiz kalıyor İmamoğlu.

Belli ki bundan dolayı Murat Kurum'u polemik minderine çekmek isterken baltayı taşa vurdu.

Bildiğiniz gibi Murat Kurum İstanbul'daki depreme dayanıksız binaları beş yıl içinde yenileyerek 650 bin yeni konut yapacağını müjdeledi ve bunu hangi yollarla, hangi bütçeyle, nasıl bir takvimle yapılacağını detaylandırdı. Kampanyasının en önemli ayaklarından birini bu oluşturuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı dönemdeki tecrübesi de Emlak Konut ve TOKİ geçmişi de önemli referanslar kendisi hakkında. İstanbul'un acil kentsel dönüşüm ihtiyacı da cabası.

İMAMOĞLU DEPREM GERÇEĞİNE KÖR

Hal böyleyken Ekrem İmamoğlu aynen şöyle diyor mikrofonlara:

"650 bin konut gibi asla yapılamayacak, asla olamayacak ve olmaması gereken bir proje açıklamasıyla Ekrem İmamoğlu ve ekibinin ortaya koyduğu başarılı süreci nasıl sabote edebiliyorlar."

Bu açıklamanın kadar çok sorunu var ki 4 buçuk yıldır İmamoğlu'nu defalarca siyasi manada ipten alan, olmayanı algıyla kurguyla olduran reklam ajansı ve CHP medyası nasıl tevil edecek çok merak ediyorum.

"650 bin konutun asla yapılamayacağı" söylemi diyelim ki onun havsalasının almadığı bir şey.

Ama "asla olamayacak ve olmaması gereken proje" vurgusu çok sorunlu.

Sonuçları ölümcül çünkü.

Hatay'da yapılacak kentsel dönüşüm projelerini engelleyen, vatandaşı vazgeçirmek için "rantsal dönüşüm" adı takan ve bu adla mitingler düzenleyen CHP aynı günahı İstanbul'da da tekrarlamak mı istiyor? On binlerce İstanbullunun hayatını tehlikeye attığını bilmiyor mu İmamoğlu?

Konu depremin ölümcül etkisini sıfırlamak için şart olan kentsel dönüşüm iken ne demek "asla olmaması gereken"?

İSTANBUL'UN KAYBEDECEK 1 SANİYESİ BİLE YOK

İmamoğlu'nu normal şartlarda muhatap almayan, işine odaklanan Murat Kurum'un verdiği cevap verilebilecek en doğru cevap olmuş:

"İstanbul'da 600 bini acil dönüşmesi gereken 1.5 milyon riskli konut varken, mevcut İBB Başkanı'nın 650 bin konut dönüşüm vaadimizi "OLMAMASI GEREKEN" bir proje olarak görmesine şaşırmadım. Sürekli bahane üreten, kentsel dönüşüm projelerine dava açan bir anlayışın kabiliyetlerinin, İstanbul için vizyonlarının bizim projelerimizi kavrayabilecek düzeyde olmasını beklemiyorum.

Hep söylüyoruz: Bu konu siyaset üstüdür. İstanbul'un deprem gerçeğine karşı kaybedecek 1 saniyesi dahi yoktur. Halkımızın gönlü ferah olsun. Milletimizin meselelerini dert etmeyenlerden, bunları siyasi malzeme yapanlardan 31 Mart'ta kurtulacağız. 1 Nisan, İstanbul'un geleceğine endişesiz ve güvenle bakmak isteyenler için yeni bir gün olacak".

MURAT KURUM 24 TV'DE ANLATACAK

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum bu akşam 24'te konuğumuz oluyor.

650 bin yeni konut projesi de dâhil olmak üzere İstanbul projelerini, bu projeleri hangi bütçeyle nasıl bir takvimde hayata geçireceğini, seçim kampanyasını, sahayı, vatandaşın taleplerini ve rakibini soracağız.

24 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özkök, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu ve ben soracağız, Helin Aslan yönetecek.

Sorularınızı ve yorumlarınızı bekleriz.

Saat 20.30'da 24'te buluşalım.