İsrail'in yaptığı soykırım, insanlık sınavı ve kırılma noktası!..

İsrail'in, Gazze'de halka yaptığı insanlık suçu soykırım, birçok açıdan yazılıp çizildi.

Küresel sistemin çöküşünün örneği olan bu tablo, tarihi arka plan okumalarını da beraberinde devreye soktu.

Bir avuç Filistinli mücahid ve direnen Filistin halkı, dünyaya adaletsiz düzene yeniden bakmayı zorlamakta.

İstanbul'da Erdoğan liderliğindeki Filistin desteği miting ile birlikte, dünyanın çokça başkentlerinde insanlar ayaklandı ve insanlık suçu işleyen İsrail'i ve destekçilerini köşeye sıkıştırdığı; açıkça gözükmeye başladı.

Türkiye öyle bir hamle yaptı ki, görünen tarafı bu kadar etkileyiciyse, kim bilir görünmeyen tarafı nasıl bir dönüm noktası oluşumunu sağlayacaktır.

Dünya hızla çok kutuplu dünyaya dönüşmektedir.

ABD-İngiltere ve İsrail üçgeni, ellerinde çokça enstrüman olmasına rağmen, artık zor sorulara cevap vermekte çetin bir portre ile karşı karşıyadır.

Mesela; Amerikan Dışişleri Bakanı Blinken'in, bölge ülkeleri ve Türkiye ziyareti karşılanmasından tutun da, üstü örtülü ve açık verilen mesajlara kadar çok şeyin değiştiğine işaret ediyor.

Yani tek başına nükleer güç sahibi olmak, hatta tek başına ekonomik güç merkezi olmak zor şeydir ama, bunun her şey olmadığını, bize açık açık izah etmektedir.

Türkiye, Gazze özelinde Kudüs merkezli Filistin konusuna nasıl baktığını günlerdir diplomatik hamleleri ile dünyaya gösterdi!...

Daha fazla şeylere hazır olduğunu da, Amerikalı Blinken'a iletilmiş olması gerekiyor ki; Görüntülere bakıldığında, rahatsız olduğunu saklayamadı.

İsrail'in soykırımına destek vermek, ABD için de ciddi bedel ödeteceği açıktır.

Dünyada vicdani olan herkes şunu gördü: Hukuk, adalet, vicdan, hürriyetler ve hak anlayışları, sadece ABD ve dostları için geçerli akçedir.

Erdoğan Dünya 5'ten büyüktür dediğinde, dünyanın gidişatını iyi okumuş ve sonuç olarak beyan etmiş olduğunu, şimdi daha açık anlıyoruz.

İsrail aslında dünyadaki paradigma değişimi için uyguladığı vahşet ile, belirgin çizgi oluşumuna neden oldu.

Mazlum çocuklar Gazze'de öldürülürken, işlemeyen sistemin yeni ile değişmesi gerektiği ortaya çıktı ve insanlık vicdanı artık bu konuya müsamaha göstermeyecek.

İslam coğrafyası kendi içinde hesaplaşacak. Yönetim ve rejimlerin nasıl çaresizlik içinde bozulduğunu gören halklar, hesap sormaya başladı bile....

Belki şimdi değil ama, bu dalga dalga büyüten öfke, değişime zorlayacak.

Yani Gazze yandı, yanıyor ve bu yangın insanoğlunun uyanışına da vesile oluyor.

Sessiz kalanlar ile, sesi yüksekten çıkanların sınavı, vicdandan yana bitecektir inşallah!