İstanbul'u çaldırıp kapatın o size dönecek

İstanbul, cevapsız arama sağanağıdır, keşke dediklerimizden biz utansaydık da o fethin şehrini bu halde görmeseydik.

İstanbul sizin ölü projelerinizin mezarlığına döndü kabul edin. Ajansınız önce musakkayı kahraman yapıp antrikotu tahttan indirdi. Bu patlıcan darbesi elinizde patlayınca yalana rüya gibi bir hayat yaşatmayı tercih ettiniz.

Yalan sizlerin sayesinde İstanbul'u mesken tuttu.

Yaprakların alkışladığı dere otunun el etek öptüğü o ihtişamlı fıkraya da güldük geçtik.

Depremde kayak, selde çanak olan bir ajans dehası, kendi seçmeninden de homurdanmaları duyunca kendini deliliğe vurup, aklını keskin nedametin üzerinde bilemeye başlamıştı bile.

Olan İstanbul'a oldu, Ayasofya'yı gurbetten kurtardık derken, İstanbul elinde birkaç vefa mektubuyla gurbete gitti.

"Her şey çok güzel olacak" sloganı yerini, sade bir törenle "hiçbir şey eskisi olmayacak" sloganına teslim etti kabul edin.

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

İstanbul Valiliği tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yılı münasebetiyle Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törene katılan Ekrem İmamoğlu'na gazi yakını bir kişi tepki gösterdi. Gazi yakını, "Daha Gara şehitlerinin 40'ı çıkmadı. Burası Pervin Buldan ile ağaç diktiğin park değil" dedi. İmamoğlu, gazi yakınına 'Hadsiz' yanıtını verdi.

Fatih Sultan Mehmet'in türbesini tekmeleyen adam dişlerini kime gıcırdatacaktı. Şehitliğe çiçek bırakırken kendisine tepki gösteren Gazi yakınına "Seni araştırır, bulurum" diyen İmamoğlu iyi misin? Bulunca ne yapacaksın merak ettim, adam seni alkışlamıyor diye budayacak mısın? Yoksa, kulağına eğilip "Her şey çok güzel olacak" diye fısıldayacak mısın ?

Evlere servisin var mı evden de aldıracak mısın?

Ne yapacaksın? Fragmanı ile kendisi arasında dağlar kadar fark olan 90 dakikalık dizi gibisin, ajansın erken final yaptı kabul et artık. Sen, Pervin Buldan'la o gazi yakınının bahsettiği ormanlıkta neyi gömdüğünü çok iyi biliyorsun.

Sen fidan dikmedin, çalınmış evlatların hayallerini gömen Buldan'ın küreğine çanak tuttun.

Sen ne bekliyordun? Demirtaş'ın siyasi çizgisini beğeniyorum diyen ajans oyuncusu bir insan, şehitlikte nasıl tepki alacağını bilmiyorsa biri gelir öğretir.

Çiçek bıraktığınız şühedanın yol arkadaşı şehitlerin kemikleri, İstanbul'un yüreği gibi sızlıyor.

Sen sana tepki göstereni arayıp bulacağına

Seçimden önce öpücükler atan vaat gurmesi Ekrem'i bul.

Onunla bir yüzleş.

Olmadı bir çaldır, o sana döner.

Senin başka türlü kendine döneceğin yok.