Kim bu yetkililer?

İsrail sorununda Türkiye'nin tavrı tereddüte yer bırakmayacak kadar açık: İsrail bir terör devleti ve İsrail terörüne karşı mücadele veren Hamas da Filistin halkının kurtuluş savaşçılarıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ifadesiyle Hamas "Mücahidler grubudur".

Devletin en tepesinden halka kadar Türkiye İsrail sorununa bu şekilde bakmaktadır. Türkiye ruhuna yabancılaşmışların İsrail sorundaki aksi görüşleri ve terör devleti İsrail'i desteklemeleri şaşırılacak veya garipsenecek bir durum değildir. Türkiye ruhuna yabancılaşmışlardan başka ne beklenir ki?

Türkiye'de benim şaşırdığım, daha doğrusu anlayamadığım garip bir vak'a yaşanıyor. Mâlûm, terör devleti İsrail'e karşı savaşan Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde direnişin sembol ismi oldu. Puşiyle sardığı yüzüyle açıklamalar yapan Ebu Ubeyde sadece Filistinliler'in değil dünyadaki tüm ehli vicdanın umudu oldu. İnsanlar onu dinledikçe moral buluyor, terör devleti İsrail'in yenileceğine inancını tazeliyor, direnişe destek artıyor.

Türkiye'de de Ebu Ubeyde'nin posterleri sokaklara asılıyor, yeni doğan çocuklara ismi veriliyor. Bu noktada Türkiye'nin bazı bölgelerinde, bir üst paragrafta da belirttiğim üzere gariplikler yaşanıyor. Nedir bu gariplik?

Türkiye'nin bazı bölgelerinde polis işi gücü bırakmış sokaklardan Ebu Ubeyde'nin posterlerini topluyor. Niye?

Ebu Ubeyde veya Hamas hakkında Türkiye'de aleyhte bir mahkeme kararı var da bizim mi haberimiz yok!

Hamas Türkiye'de terör örgütü listesinde de Başkan Erdoğan mı habersiz!

Tabiî ki hiçbiri değil. Maalesef bazı işgüzar yetkililer, Türkiye'de iş savaş çıkarmaya azmetmişlerin ümidi olanın peşine takılmışlar sokaklarda Ebu Ubeyde operasyonu yapıyorlar!

Ne büyük kahramanlık!

Devlet üstün hizmet madalyasını hak ettiler ama hangi devletin?..

Çok sıkıştıklarında da "İzin alınmadan asılmış" bahanesine sığınıyorlar.

Hadi diyelim izin alınmadan asıldığı için indirilmesi gerekiyor, bu işleme de polis değil belediye zabıtası bakar.

Ki şimdiye kadar sokaklara asılan futbol kulüplerinin bayrakları, mağazaların devasa indirim ilanları, partilerin flamaları için izin mi alındı?

Cumhuriyet bayramında ve 10 Kasım'da sokaklar kutlama ve anma pankartlarından geçilmiyordu, hangisine izin alındı; Hiçbirine!

Türkiye'de iç savaş çıkarmaya azmetmişlerin ümidi olan öznenin peşine takılan yetkililer devlet içinde yeni bir paralel yapılanmanın peşindeler mi?

Devletin ve halkın tavrı net olan bir vakada bazı devlet görevlileri aksi istikamette davranmaları hayra alamet değildir, biline!..

Başkan Erdoğan'ı uluslararası ilişkilerde zora sokacak içteki her hamleye anında müdahale edilip büyümeden boğulmalıdır!