Kıymetini bil, Kılıçdaroğlu!

Kendisini Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlayan muhalefet partisi başkanları, belediye başkanları, Muharrem İnce ve ortak aday gösterilmeyi bekleyen 'atanamamış' eski siyasetçi zevat için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından muhatap alınıp hakkında iki kelam edilmek başına devlet kuşu konmak gibi bir şey.

Erdoğan onlara "Eyyy...." diye bir seslendi mi keyiften dört köşe oluyorlar.

Meral Akşener olsun, Ekrem İmamoğlu olsun, bunu hemen belli ediyor.

Adlarının geçtiği cümleyi havada kapıp, sonra hemen adaylık için hazırladıkları PR kumbarasına atıyorlar. Onların yastık altı birikimi de bu.

Reklamcılar iyi bilir bu taktiği; Ekrem İmamoğlu'nun kampanyasını yapanlar hatta bunu ikrar da etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini kabulü sayesinde İmamoğlu, kampanyasının en önemli etabını geçmiş oldu. Tanınmayan bir ilçe belediye başkanıyken bu kabul sayesinde birdenbire tüm Türkiye'nin tanıdığı bir kişiye dönüşmüştü.

Bu "Eyyy..."ler herkese yarıyor da bir tek Kemal Kılıçdaroğlu'na mı yaramıyor dersiniz.

Kılıçdaroğlu ne yaparsa yapsın CHP'nin oyunu yüzde 25'in üstüne çıkartamıyor. Zaten kendisi de hiçbir seçim yarışına girmiyor biliyorsunuz. İstanbul belediye başkanı adayı olarak parlatılmış ve tabii ki balonu patlatılmıştı. Zaten o oldu. Kaset komplosuyla oturduğu genel başkanlık koltuğundan sonra, CHP kurultayları dışında hiçbir seçime girmedi. Yemin ettiği halde CHP'ye seçim kazandırmak şöyle dursun oyunu dahi yükseltemedi. Yemin verdiği halde darbe ile oturtulduğu o koltuğu tüm seçim başarısızlıklarına rağmen zinhar terk etmedi.

Son grup konuşmasında diyor ki; "Yine kürsüden bağırıyor 'Eyyy Kılıçdaroğlu' diye. Ne olursa olsun, bana ne yaparlarsa yapsınlar tek bir geri adım atarsam namerdim."

"Eyyy Kılıçdaroğlu" diyor ya... Daha ne yapsın Erdoğan senin için... Neyden geri adım atmayacaksınız, yalan siyasetinden mi. Onu biliyoruz zaten.

Düşünsenize, Cumhurbaşkanı CHP'de başka birini muhatap alsa, Kılıçdaroğlu o koltukta o kadar kolay oturabilir mi?

Tüm çuvallamalarına rağmen, beşer şaşar hallerine, partililerce dahi artık ciddiye alınmayan demeçlerine rağmen, Erdoğan sayesinde orada değil mi?

Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'nu indiremediyse biraz da Erdoğan sayesindedir.

Cumhurbaşkanı bugün, Kılıçdaroğlu'na değil de kumbarasında puan biriktiren aday adaylarından birine "Eyyy...." diye seslenmeye başlasın bakın görün neler oluyor.

Yani kıymetini bil Kılıçdaroğlu!

Cumhurbaşkanı'ndan bir "Eyyy..." duymak için kimler neler vermezler...

***

CHP'YE BİR ÖNERİ

Yalan siyasetinin şöyle bir handikabı var; yalan söyleyenin çok zeki olması gerekir.

Zira yalanın algoritması yoktur. Usulsüz saldığında, çetelesini tutmadığında tutarlılık noktasında sıkıntı oluşur. Bir süre sonra yalanlar birbirine dolanır. Yalanın ucu kaçar, kokusu çıkar.

Bu yüzden siz de yalanlarınızın envanterini tutun. Yarın bir gün lazım olur.

Uğraşmak istemezseniz şayet "Haftanın Yalanları" diye bir site var, orada hafta hafta tüm yalanlarınızın kaydı tutuluyor.

Hazır yapılmışı var yani, oradan aparabilirsiniz. Yapılmış işlere konmak da sizin işiniz sonuçta.

Başörtüsü yasağını da siz kaldırmıştınız hani!

Yalanı senet gibi okuyanlar için bir siteden emek aparmak, ne olacak ki, çok şey değil yani.