Malmö'de pembe etekli erkek dayatmasý, Gaziantep'te aileyi koruma çalýþmasý

GAZÝANTEP- Gaziantep Büyükþehir Belediyesi'nin Ýstanbul Aile Vakfý ile hazýrladýðý "2. Uluslararasý Aile Çalýþtayý'nýn üst baþlýðý son derece isabetli þekilde "Küresel Tehditler Karþýsýnda Aile" idi.

Çalýþtaya 15 farklý ülkeden 100'ün üzerinde akademisyen katýldý. Üç gün boyunca eþ zamanlý olarak üç farklý salonda yapýlan 12 oturumda insaný ve insanlýðý tehdit eden küresel dayatmalara karþý "son kale" hükmündeki "aile"yi korumanýn yollarý üzerine önemli açýlýmlar ortaya konuldu.

Dünya kaçýnýlmaz biçimde küreselleþti ve dijitalleþti artýk. Haliyle yerel ve küresel ölçekte pek çok yeni tehdit var aileyi ve toplumsal deðerleri hýrpalayan, ufalayan...

Aslýnda her þey gözümün önünde olmakta. Öyle asýrlar boyu falan da sürmüyor. Kendi kýsa hayatlarýmýzda bile deðiþimin adýný koyup endiþeleniyoruz gelecek adýna, çocuklarýmýz adýna.

Toplumlar deðiþiyor, yaþam biçimleri deðiþiyor, aileler küçülüyor... Çocuklarýn "büyük aile"yi cola reklamlarýnda (!) gördüðü bir noktaya doðru savruluyoruz sanki. Çekirdek aile bile tehdit altýnda hatta. Bireysellik artýyor, aidiyet azalýyor çünkü.

Mahremiyet kayboluyor. Maneviyat parçalanýyor. Çocuklarýn gençlerin ailelerine, toplumlarýna, kültürlerine, ülkelerine aidiyet duygusu zarar görüyor.

Çocuklarýmýzý etkileyen hatta doðrudan hedef alan; "avlamak" isteyen sinsi bir kapitalizmle karþý karþýyayýz. Animasyonlarla, filmlerle, hatta emojilerle insan fýtratýna saldýran LGBT dayatmalarýyla baþ etmek, çocuklarýmýza musallat olan bu sapkýn akýmlara karþý onlarý korumak zorundayýz.

Saldýrýnýn ve deðiþimin farkýnda olmak, þuurlu olmak ve ön almak o yüzden çok önemli.

Bu da ancak Gaziantep'te ikincisi düzenlenen çalýþtay gibi çalýþmalarla olacak. Bu açýdan Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin'i, Ýstanbul Aile Vakfý'ný ve çalýþtaya katký sunan kýymetli akademisyenleri bir de buradan tebrik etmek isterim.

Sayýn Þahin, Aile Bakaný olduðu dönemden baþlayarak toplumsal sorunlarýn tespitine ve çözümüne odaklý bir isim zaten. Akademik çalýþmalarla pratik çalýþmalarý harmanlamayý biliyor. Nitekim üçüncü kez büyükþehir belediye baþkanlýðýný kazandýðý Gaziantep'te ilk "Aile Akademisi"ni kurarak Türkiye'ye önemli bir model de sundu geçen yýl. Þehrin çehresinin onun baþkanlýðý döneminde olumlu manada ne kadar deðiþtiðini söylemeden de geçemeyeceðim.

Çalýþtayla ilgili son notum þu: Tebliðleri konuþmalarý merak edenler Ýstanbul Aile Vakfý'nýn dijital arþivinden oturum kayýtlarýna ulaþabilirler.

Çalýþtayýn adýný neden doðru ve isabetli bulduðuma gelince...

Malum Eurovision þarký yarýþmasýnýn 68.'si Ýsveç'in Malmö kentinde düzenlendi.

Türkiye'nin doðru bir kararla 12 yýldýr katýlmadýðý yarýþma görünürlüðü son yýllarda iyice artan LGBT dayatmasýnýn resmi geçidi gibiydi. Ýsrail protestolarý dýþýnda güzel bir þey yoktu.

25 ülkeden gelen þarkýcýlar, söyledikleri þarkýlar, kostümler ve sahne gösterileri... Çürümüþ bir medeniyetin dünyanýn geri kalanýna bulaþtýrmak istediði hastalýklarýn müzikal sunumu...

Eurovision eskiden de müziðin, müzikal kalitenin arandýðý bir yer deðildi. Eskiden de kültürel hegemonyanýn fuar alanýydý. Þarkýcýlar, müzik gruplarý Batýnýn kültür taþýyýcýlarýydý.

Eurovision müzikle deðil siyasetle ilgiliydi. Yarýþma siyasi-diplomatik iliþkiler ve dengeler üzerinden giderdi vesaire...

Ama yine de aileler TV karþýsýna oturup Eurovision'u beraber izlerdi. Ýzlenebilecek kadar bir ölçüye hala riayet ediliyormuþ demek ki. Artýk tek baþýna bile izlenemeyecek bir rezil dayatma var Eurovision'da.

Bu yýl Ýsviçre adýna birinciliði kazanan erkek görünümlü þarkýcý tüylü bir ceket ve kloþ kesim mini etek giymiþ bol makyajlý biriydi mesela. Þarkýsý da görünümü de kadýn ve erkek cinsiyeti dýþýnda bir cinsel kimliðe vurgu yapýyordu. Küresel LGBT lobileri "zafer" olarak adlandýrýyor, bayram ediyor kaç gündür.

Ailenin ve genç kuþaklarýn nasýl küresel bir saldýrýyla karþý karþýya olduðunun en güncel örneði son Eurovision. Sormadan edemem o yüzden: Tehlikenin farkýnda mýsýnýz?