Mesele Kavala mavala değil!

Osman Kavala ülke çapında hükümeti düşürmeye yönelik Gezi Olayları, 17/25 Aralık yargı ve 15 Temmuz darbe girişimleri kapsamında yöneticilik ve organizatörlük yapmakla suçlanıyor.

İstihbaratın uzun yıllar takip ettiği Kavala'nın George Soros'tan para desteği aldığı ve ülkedeki bölücü faaliyetlere destek verdiği de sürekli gündemde tartışılan bir konu!

Bir davadan beraat ettiği AİHM'in tahliyesi istikametinde karar verdiği ama başka davalar sebebiyle tutuklu olduğu biliniyor. Hakkında başka dava olmasaydı tahliyesi gerekirdi diyor hukukçular.

İşin hukuki boyutunu hukukçular tartışsın. Biz olayın siyasi boyutuyla ilgiliyiz.

Amerika, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Kanada, Norveç, Yeni Zelanda ve İsveç büyükelçilerinin "Osman Kavala derhal serbest bırakılsın" çıkışlarının bana göre üç boyutu var.

Birincisi bu çıkışın siyasi olduğudur. Bu çıkış bağımsız bir ülke olan Türkiye'ye açık bir hakarettir.

Bu çıkış insan haklarını hukuku düşündükleri için yapılan bir çıkış değildir.

Neden sadece Kavala?

Neden bu ülkeler kimi diktatörlerin yaptığı ihlallere seslerini çıkarmadılar da devam eden bir yargı sürecine böylesine müdahale etme ihtiyacı hissettiler?

Neden mesela Mısır'ın ilk ve tek seçilmiş cumhurbaşkanı kodese tıkıldığında ve mahkeme salonunda ölüme terkedildiğinde tek satırlık bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmediler?

Neden mesela Esed rejimi binlerce insanı katledip binlerce kadını hapishanelerde rehin olarak tutarken bu devletlerin aklına hukuk ve insan hakları gelmedi?

Bu devletlerin amacı hukuk falan değil tek amaçları Türkiye'yi baskı altına almak.

60 senedir kapıda bekletiyorlar şimdi de AB üyeliğiyle tehdit ederek sonuç alacaklarını zannediyorlar.

Bu on ülkenin hangisi Türkiye'nin üyeliği istikametinde çalışmış ki bugün AB üyeliği ile tehdit ediyorlar?

Türkiye'nin artık AB treninin bir vagonu olmayı kabul etmeyeceğini hala anlamamışlar ki, Kavala üzerinden tehdit ediyorlar!

Bu büyükelçiler hadlerini çok aştılar; hepsinin istenmeyen adam ilan edilip ülkelerine postalanmaları gerekir!

İkincisi, Kavala üzerinde bu kadar durmaları zımnen onun kendi adamları olduğunu itiraftır.

Dosyayı bilmediğim için ben şahsen Kavala konusunda sessiz kalmayı tercih ettim. Ama elçilerin benim ülkemi böylesine tehdit etmeleri artık gösteriyor ki Kavala Türkiye karşıtlarının adamıdır. Benim yerim vatanım Türkiye'den yanadır.

Yıllardır teröristleri koruyup kollayan, besleyip üzerimize salan, tırlar dolusu silah mühimmat veren bu ülkelerin savunduğu adam hakkındaki Başkan Erdoğan'ın "Dünyada Soros neyse Türkiye'de Kavala odur." tespiti haklılık kesbeder.

Değil mi?

Neden sadece Kavala?

Eğer benzer hukuksuzluklar varsa neden diğer mağdurlar(!) için aynı duyarlılığı göstermez bu ülkeler?

Üçüncüsü iç siyaset boyutudur. Bunun tek cümleyle özeti ise CHP'ye destek vermektir.

Elçilerin bu çıkışı meseleye iç siyaset boyut kazandırmıştır!

Hatırlayın geçen hafta CHP Genel Başkanı kalktı, "Demirtaş neden tutukludur, Kavala neden tutukludur?" diyerek onların serbest bırakılmasını istemişti.

Bir hafta önce CHP bu çağrıyı yapacak, bir hafta sonra on batı elçisi aynı çağrıyı tekrarlayacak, biz de bunun tesadüf olduğuna inanacağız öyle mi?

Elçilerin bu çıkışı sadece hukuka müdahale densizliği değil aynı zamanda Türk siyasetine de müdahale ilkesizliğidir.

İflas etmiş devleti oradan alıp çıkaran ve tartışmasız bölgesel güç yapan ve birçok alanda küresel güç olma yolunda ilerleyen ve ülkesinin ve de bölgesinin çıkarlarını önceleyen Başkan Erdoğan emperyalist güçleri rahatsız etmiştir.

Muhalefete açık destek vererek Erdoğan'ı düşürmek gerekir diyen Biden'ın başında bulunduğu ABD ve diğer batı ülkeleri; Erdoğan'dan kurtulmak için denedikleri tüm hamlelerde başarısız oldular. Şimdi muhalefeti destekleyerek indirme yolunu deniyorlar.

Yarıştan çekilen küçük ortağın 'başbakan olacağım' diyerek kendinden emin nutuklar atması, büyük ortağın bürokrasiyi açıktan tehdit özgüveni sizce nereden geliyor?

Bunlar sufleyi nereden alıyorlar?

Nasıl oluyor da on emperyalist devletin büyükelçileri ana muhalefetin bir hafta önceki açıklamasına küstahlığa varacak derecede destek veriyorlar?

Mesele Kavala mavala değil. Kimse bize maval okumasın!

Mesele güçlü Türkiye'yi durdurma hamlesinin farklı bir tezahürüdür!

Nokta.