Milletçe kenetlenirsek, dert dağını aşabiliriz!

Yüzyılın felaketi yalnızca şehirleri değil, bölgeleri de "etkiledi"!

İnsanımızın psikolojisi alt üst "oldu"!

Korku ve ümitsizlik, peş peşe gelen olumsuz haberlerin ardından, sosyolojik sorunlara da kapı "açtı"!

Toplumun siyasi rengi, ideolojik yaklaşımları, bozguncuların fırsat peşinde koşmasıyla; maalesef terör estirmeye "başladı"!

Devlet bir taraftan yıkılan insan hayatlarını onarmaya çalışırken, diğer yandan da toplumun huzurunu bozan olumsuzlukların önünü kesmeye çalışıyor.

Burada en önemli şey, umudu kaybetmeden, kenetlenebilmektir.

Her derdin üstesinden gelinir, her yara sarılır, her düştüğümüzde ayağa kalkma azmi illaki olur. Yeter ki toplum olarak kenetlenebilelim...

Bin yıllık tarihimiz boyunca çokça dertlerle ve düşmanlarla karşı karşıya kaldık. Çok düştük ve akabinde ayağa kalkabildik. Çünkü hep umudumuz vardı. Şimdi ısrarla umutsuzlaştırmaya yelken açan psikolojik bir savaşa karşı da, kenetlenmek zorundayız.

Çünkü ayağa kalkmanın, kalktıktan sonra aynı şevkle devam etmenin en önemli düsturu kenetlenmekte saklıdır.

Hangi siyasi görüşten olursan ol, ülken için, ailen için, devletin için ve elbette kendin için mutlu olabilmenin kapısı kenetlenmektir.

Dost olmak, dost kalmak büyüklerin de dediği gibi: "Dost düğünde halaya, ölüm de tabuta omuz verendir" prensibiyle hareket etmek...

Türkiye Devletinin kabiliyeti, geçmişe dayanan tecrübesi, esnek davranabilir gücü, milletine baba olabilme hassasiyeti, her zaman olduğu gibi, yine devrede.

Lakin millet olarak kendi devletine sonuna kadar omuz vermek, millet olarak kenetlenebilmek, bizim yarınlarımızı olumlu etkileyecektir.

Tarih her dert sonrası parlayan güneş gibi, olaylarla doludur. Hele inancımız gereği biz buna iman etmişiz. Ve örneklerini de her zaman gördük.

Deprem üstüne depremler, psikolojimizi zora sokabilir. Ama asla umudumuzu elimizden almamalı...

Kenetleneceğiz, hep birlikte yarınlara mesafe katedeceğiz. Çünkü üzerimize borç olan, görev olan "hikâyeler" bizi bekliyor.

Devletimiz bu ağır sınavdan, inşallah yüzü "ak" bir şekilde çıkacaktır. Yeter ki biz kenetlenmeye, birlikte dertlerimize deva olmaya devam edelim.