Mısır'da çöktü Anadolu'da gömülecek

Mısır’da iki Müslüman daha idam edildi.

2013 senesinde darbe karşıtı gösterilere katıldıkları için tutuklanan Yasir el-Ebasiri (49) ile Yasir Şukr (45) hakkında verilen idam cezası, tutsak tutuldukları Tora Cezaevi’nde infaz edildi.

“Batı’nın değerleriyle uyumlu, demokrasiyi benimsemiş” ve Batı’nın “En favori diktatörü” Sisi’nin yönetimindeki Mısır zindanlarında 60 bine yakın Müslüman tutsak.

2019 senesinde idam edilen 9 kişiden biri olan Mahmud el Ahmadi’nin şu sözleri Mısır zindanlarında, “Batı’nın değerleriyle uyumlu, demokrasiyi benimsemiş” ve Batı’nın “En favori diktatörü” Sisi’nin zulmünü anlatmaya kâfi: “Bize o kadar çok elektrik verildi ki bundan sonraki 20 yıl Mısır'a aydınlatmaya yeter"!

Mısır’da halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi başta olmak üzere birçok Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın yöneticisi cezaevlerinde gördükleri işkenceler neticesi öldüler. Hatırlanacağı üzere, Muhammed Mursi mahkeme salonunda can çekişi gösterilerek öldürülmüştü!

Muhammed Mursi’nin oğlu Abdullah Mursi de babasının öldürülmesini araştırırken zehirlenerek öldürüldü!

“Batı’nın değerleriyle uyumlu, demokrasiyi benimsemiş” ve Batı’nın “En favori diktatörü” Sisi’nin Mısır’ında öldürülenler için hep aynı otopsi raporu yayımlanıyor: Kalp krizinden…

“Batı’nın değerleriyle uyumlu, demokrasiyi benimsemiş” ve Batı’nın “En favori diktatörü” Sisi’nin Mısır’ındaki idamlar Batı tarafından meşru sayılıyor.

Mısır’daki darbeye ve zulme başından beri karşı çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem “İhvancı olmakla” hem de “Batı’nın değerlerinden uzaklaşmakla” suçlanıyor!

Başkan Erdoğan’ın Mısır’daki zulmün durdurulması için yaptığı çağrılar karşısında Batı susma hakkını kullanıyor; ne de olsa demokrasilerinde susma hakkı var!

ABD, Avrupa ve Arap emirlerinin beslediği Türkiye’deki ‘bağımsız’ gazeteciler de Başkan Erdoğan’ın, “Batı’nın değerleriyle uyumlu, demokrasiyi benimsemiş” ve Batı’nın “En favori diktatörü” Sisi’ye olan tavrını eleştirip, dünya ile uyumlu olmamakla itham ediyorlar. Mâlûm, onların dünyası, maaşlarını aldıkları yer neresiyse orası…

Mısır’da, Batı’nın evrensel değerler diye bizlere yutturmaya çalıştığı palavraların çöküşünü seyrediyoruz. Bu palavraları her ortamda yüzlerine vuran Recep Tayyip Erdoğan’a düşmanlıkları da bu yüzdendir. Bu sebepten Erdoğan’ı indirmek için Türkiye’de yeni muhalefet bloğu oluşturmaya çalışıyorlar ve bu yüzden Türk medyasında işbirliği yaptıkları gazetecilere para yağdırıyorlar.

Sisi yapamadıkları Erdoğan’ı Mursi’nin akıbetine uğratmak istiyorlar!

15 Temmuz’da çok umutlanmışlardı ama mekr-i ilâhî…

Batı’nın Mısır’da çöken palavralarını Anadolu’da gömeceğiz inşaallah!