“Olgusal” hukuk

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olan eşi Fahrettin Altun bulundukları konum itibariyle sürekli hedefte ve saldırı altındalar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yıldıramayanlar Erdoğan'ın çevresini hedef almaktalar. Altun ailesi gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte taşın altına elini sokan kim varsa mâlûm güruhun hedefinde.

Mâlûm güruh saldırılarını Altun ailesinin mahremiyetine kadar vardırdı. Bir sene önce CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, Altun ailesinin İstanbul Kuzguncuk'taki evini fotoğraflarken polise yakalanmıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Altun ailesinin evinin fotoğraflanması için Özçağdaş'ı Kuzguncuk'a kendisinin gönderdiğini söylemişti.

Canan Kaftancıoğlu hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme suçundan iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Mahkeme neticesinin ne olacağını merakla bekliyoruz!

Gerçi üç gün Fatmanur Altun'un duyurduğu bir mahkeme kararı merakımızı giderecek haizde. İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi, Fatmanur Hanım'a "İslâm'la ilgileri yok bu aç köpeklerin" diyen Nazan Demir hakkında beraat kararı verdi.

Bu kararla alâkalı Fatmanur Altun Twitter hesabında şunları yazdı: "İslamla ilgileri yok bu aç köpeklerin" ifadesi hakaret değilmiş. Ayrıca bu ifadenin "olgusal temeli" varmış. Yani "deney/gözlemle doğrulanabilecek kadar doğru" bir ifade imiş."Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya". Söyleyecek başkaca da söz bulamıyorum. Çok ama çok üzgünüm.

Hâkim Günay Güner "Olgusal temeli var" diyerek Nazan Demir adlı şahsın hakaretine ortak olmuş ve hukukî meşruiyet kazandırmaya çalışmıştır.

Birileri de hâkimler için, "Hukukla ilgileri yok bu aç köpeklerin" dese Günay Güner buna da "Olgusal temeli var" diyebilir mi?

Diyemez, dememeli...

Hakaretin olgusal temeli olmaz; hakareti "Olgusal temel" diyerek meşrulaştırıp hakarete yol verenler, kendilerine yapılacak "Olgusal temel"li hakaretleri sineye çekmek zorundalar.

Bakalım, Altun ailesinin mahremiyetini ihlal etmeye azmettirmekten yargılanacak Canan Kaftancıoğlu hakkında hangi karar çıkacak?

İster misiniz, Kaftancıoğlu hakkında da "Olgusallı" bir karar çıksın ve beraat etsin...

"Olgusallı" hamleler bizlere şu ihtarı yapıyor: Gevşemeyin, mücadeleye her alanda devam edin!

Boş bıraktığımız her yerden bir "Olgusal" çıkması kaçınılmazdır.