Oturan tatil valizinin muhatabı kim ?

"Her şey çok güzel olacak" adlı sündürülmüş slogan, yerini "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sloganına sade bir törenle devretti. Daha önce de yazmıştım.

Kusura bakmayın bunu ben değil ellerim kırılaydı da diyen bezgin cümle yazılımcısı müstakil seçmeni söylüyor. Otobüs duraklarında oflayarak gelmeyen otobüslerin camlarını buğulandıran İstanbul halkı söylüyor.

Ve yine söylüyorum keşke biz utansaydık da ; İstanbul, Fatihine bu kadar mahcup olmasaydı.

Seçim öncesi otobüslerin balkonundan öpücük servis eden müdür, şimdi şu benim muhatabım değil diyerek virajda patinaj çekiyor.

Habertürk kanalında İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun adı geçince, sorulacak soruyu tahmin etme sebebi siyasi feraseti değil, sınava değil kopya çekmeye hazırlanan profesyonel tembelliği.

İnsanın korktuğu sorular karşısındaki tavrı, o soruya hazırlanma sürecini nasıl geçirdiğine delildir.

Tevfik Göksu, Belediye Meclisinde adamlığın davanın İstanbulun mahcubiyetinin sözcülüğünü yapıyor. Nesnel sorular soruyor, yani birileri gibi "Nimet Nimet" diyerek, ganimet hesabı yapmıyor. Bilirsiniz ki hasbi adamların hesap defteri olmaz. Tevfik Göksu soru sormanın, halkın hakkını arıyor oluşunun kitabını yazdığından deftere ihtiyaç duymuyor.

O sorunun ucunun "Borçlandırma" konusuna değeceğini bildiğinden peşin peşin saldırganlaştı. Benim muhatabım değil dedi. Oturan tatil valizinin muhatabı kim? Maldivlerdeki şezlong mu?

Muhatabım değil diyerek sorudan kaçabilirsiniz ama sorundan kaçamazsınız. Kaçarsınız ama antrikotu kovalayan musakka gibi tıkanırsınız.

Yapacağınız tek şey "Sorulara cevap vermek". Lütfen bunu deneyin.

Kayak Takımınız var diye, gençlerin size kıyak yapacağına inanma gafletiniz de baydı. İstanbul tutuştuğunda güneşlenme pozları kestiğiniz tatil fotoları da sıktı.

2020'den alıntı;

En "Temel" li Karadeniz Fıkrası: Temel Atmama Töreni

En çok alkışlayan Ağaç türü: Bengal Kauçuğu.

Alkışlamayan ağaçların akıbeti: Orta Sehpa

Töreni yapılan en komik: Musluk Açılışı

Lütfen cevap verin. Sizin muhatabınız kim?

Sizin muhatabınız bence, öfkeli şirinle modifiye edilmiş kibriniz. Kibriniz sizin özel kaleminiz. Ne güzel söylemiş Ak parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe "Balonların patlamasını beklemeyin bir süre sonra zaten kendiliğinden sönüyorlar."

Kibir hafifletir insanı, öyle hafifletir ki uçarsın ama balon olarak...