Parça parçalar

Türkiye’deki, ABD/Batý ve Arap sermayesinin beslediði gazeteciler “AKP çöktü, AKP gidici” baþlýklý videolar çekip yazýlar yazýp görevlerini îfâ etmeye çalýþýyorlar ama muhalefetteki partiler yüzünden ekmeklerinden olacaklar.

Hatýrlarsanýz ABD’de, Türkiye’de besledikleri gazetecilerle alâkalý yayýmlanan raporda “Maaþlarýný 6 kat artýrdýk ama kamuoyunda Erdoðan’ý iktidardan indirecek ortamý oluþturamadýlar” diye memnuniyetsiz ifadeler yer almýþtý. Raporun sonunda da, “elimizdeki malzeme bu, beslemeye devam edelim” deniliyordu.

Lâkin nereye kadar besleyecekler; tamam ABD’de matbaalar sürekli para basýyor ama ABD Merkez Bankasý Baþkaný Jerome Powell, her ne kadar “toparlanmaya baþladýk” diyerek zevahiri kurtarmaya çalýþsa da hâlâ derin çukurda olduklarýný da söylemek zorunda kalýyor.

ABD’den maaþ alan gazeteciler, bu fakire sorarsanýz paranýzý iktisatlý kullanýn, patronunuzun durumu pek iç açýcý deðil!

Yazýmýn baþýnda, Türkiye’deki muhalefet partileri yüzünden beslemeli gazeteciler ekmeklerinden olacak dedim. Nasýl iþlerinden olmasýnlar; tam “Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan kör düþmanlýðýnda muhalefeti birleþtirdik artýk Erdoðan’ýn sonu geldi” diye sevinecekler muhalefet partilerinde bir maraza çýkýyor.

CHP’nin 2018 yýlýndaki Cumhurbaþkanlýðý seçiminde aday olarak gösterdiði Muharrem Ýnce’nin bu aybaþý partiden ayrý olarak baþlattýðý “Memleket Hareketi” Erdoðan kör düþmanlýðýnda birleþenlerde bir panik havasý oluþturmuþtu. Nihayetinde bugün yapýlacak bir Cumhurbaþkanlýðý seçiminde de Recep Tayyip Erdoðan en güçlü aday. Yaptýrdýklarý anketlerde bile Erdoðan birinci çýkýyor. Recep Tayyip Erdoðan’ýn tekrar Cumhurbaþkaný seçileceðini bildiklerinden, kurduklarý ittifaktan tozun kalkmasýna dahi tahammülleri yok. Bir reyin hesabýndalar.

Ýnce’ye tepkileri bu yüzdendi. Muharrem Ýnce’nin hareketi toplumda pek ses getirmeyince rahat nefes alýr gibi oldular ama bu sefer CHP içinde çok büyük bir kavga çýktý. CHP Ýstanbul Ýl Baþkaný Canan Kaftancýoðlu, “Atatürk yerine Gazi Mustafa Kemal demeyi tercih ediyorum” deyince CHP’de ortalýk toz duman oldu. Besleme gazeteciler kendilerini parçalayarak, “Ne önemi var ha Atatürk ha Gazi Mustafa Kemal” diyerek ortalýðý yatýþtýrmaya çalýþsalar da ortalýk durulmayacak. Müstehcen kasetten CHP’ye atamasý yapýlan Kemal Kýlýçdaroðlu da Kaftancýoðlu’na destek vererek ateþi harladý.

“Atatürk bugün gelse CHP’nin kapýsýndan içeriye giremez” diyen Atatürkçüler, Kaftancýoðlu’nun söyleminin bir usûl meselesi olmadýðýný Atatürkçülük esaslarýna taalluk eden itikadi bir mevzu olduðunun farkýndalar. Zaten tepkileri de bu yüzden.

“Memleket Hareketi”ni baþlatan Muharrem Ýnce de CHP’de Atatürkçüler’in tasfiye edildiðini, CHP yönetiminde Atatürk düþmanlarýnýn yer aldýðý her fýrsatta söylüyor. CHP’deki mezkûr tartýþma Ýnce’nin yelkenini þiþiren bir rüzgâra dönüþebilir.

Sadece CHP’de deðil, suni teneffüsle ayakta tutulan Meral Akþener’in Ýyi Partisi’nde de ortalýk karýþýk. Partinin 2. Olaðan Kurultay’ý sonrasý Genel Ýdare Kurulu isyaný çýktý. Partinin önemli isimlerinin yer aldýðý bir kâðýt kurultayda delegelere daðýtýldý ve bu isimlere oy verilmeyecek denildi. Parti yönetiminin listeye aldýðý isimler delegeler tarafýndan çizildi ve ÝP’te de kýyamet koptu. Ýsmi çizilen arasýnda, Türkiye’ye sýðýnmýþ insanlar hakkýnda yalan haberler yayarak cemiyette infial uyandýrmaya çalýþan Ümit Özdað adýndaki ýrkçý da var.

Delegelere daðýtýlan kâðýttan partinin teþkilat sorumlusu Koray Aydýn sorumlu tutuldu. Komitacýlýk yapmakla suçlandý.

Gelelim HDP’ye. HDP’de de metres sorunu var. HDP içinde bir grup kendilerini CHP ve ÝP’in metres gibi kullandýklarýný düþünüyor. CHP ve ÝP’in HDP olan iliþkilerini halka açýklamaktan imtina etmeleri hatta utanmalarý da HDP’lileri çok rahatsýz ediyor. Gayrimeþrû bir iliþkide kullanýlan taraf olmayý HDP tabaný kabullenemiyor.

Muhalefet partileri parça parça, besleme gazeteciler paramparça!