Referandumdan helalleşme geçmedi

CHP'nin başına müstehcen kasetten ataması yapılan Kemal Kılıçdaroğlu son yıllarda helalleşmeden bahsediyordu. Müslüman Anadolu halkının zihnindeki CHP'nin kirli geçmişini unutturmak ve Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı seçtirmek için düşünülmüş bir taktikti; "Helalleşelim" diyerek 100 yıllık mâziyi unutturmak bu kadar kolay mıydı?

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimini referandum olarak tanımlamıştı. 28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu yapıldı ve Başkan Erdoğan Kılıçdaroğlu'na 2 milyondan fazla fark atarak tekrar Cumhurbaşkanı seçildi.

Kılıçdaroğlu'nun tabiriyle referandum yapıldı ve Kılıçdaroğlu'nun "Helalleşme" taktiği halktan ret yedi. Halk Kılıçdaroğlu'nun "Helalleşelim" demesini samimi bulmadı. Ne yani, başörtülü 2-3 kadınla görüşüp "Helalleşelim" dediler diye CHP'nin zulüm tarihini unutacağımızı sandılar!

CHP'liler sağ olsun, farzımuhal biz unutma gaflete düşsek bile onlar kendilerine yakışanı yapıp bizi gafletten çıkarıyorlar. Özellikle sosyal medyada olmak üzere fırsatı bulduklarında hemen saldırıya geçtiler. Hele seçime günler kala Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaklarına yönelik anket neticelerinin art arda yayınlanmasıyla zıvanadan çıktılar. Hakaretlerin, aşağılamaların haddi hesabı yoktu.

Sokak röportajında bir genç kız Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini söylerken oradan geçen CHP'li bir 'teyze' genç kıza sinkaflı sövdü. "Kadın hakları" diye yalandan lakırdı eden CHP'liler küfürbaz 'teyze'lerini bayraklaştırdılar. Sinkaflı sövgünün de yer aldığı CHP'li 'teyze'lerinin fotoğrafını sosyal medya hesaplarında profil fotoğrafı yaptılar.

Deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüksek oy çıktı diye depremzedelere sövdüler. Güya yardım yapmışlar da bu yardımları haram ediyorlarmış. "Helalleşelim" diyenler haramlaşmaya başladılar. Kılıçdaroğlu da kitlesinin haramlaşmasına karşı güçlü bir ses çıkarmayarak kitlesinin bu ahlâksızlığını tasvip etmiş oldu.

Oysaki, her şeylerini kaybetmiş depremzedeler kimin doğru kimin yalan söylediğini bildiklerinden, "Yaparsa yine Erdoğan yapar" diyerek seçimlerini yaptılar. Halka güven veremeyen Kılıçdaroğlu ve avanesi "Halka neden güven veremedik, niçin oylarını alamadık" diye özeleştirilerini yapacaklarına halka hakaret ettiler, aşağıladılar. Zaten CHP'ye yakışan da bu tavırdır, aksi mazisine ihanet olur!

CHP'nin mezkûr tavrının seçimlerde ne kadar tesirli olduğu muhakkak araştırılacaktır. Ölçü olmayabilir ama tanıdığım 4 kişi, yıllardır sandığa gitmeme gelenekleri sırf bu yüzden bozup sandığa gittiler ve Erdoğan'a oy verdiler. İçlerinden biri 50 yıllık hayatında ilk defa 2. turda oy kullanmaya giden biriydi; "Yakup, yine oy kullanmaya gitmeyecektim ama Twitter'da bunların azdıklarını görünce gidip oyumu Erdoğan'a verdim" dedi.

Evet, halk Kılıçdaroğlu'nun "Helalleşelim" sözüne inanmadı ve onu seçmedi. Şimdi bu azgın güruh mağlubiyet suçunu birbirlerine atarak aralarında küfürleşiyorlar. Bu işler böyledir...

Helalleşme mevzusuna devam edeceğim inşallah.