Körfez Savaþý sonrasý Suriye, Sovyetlerin yýkýlmasýyla ABD ile yakýnlaþmak zorunda kalmýþ ve 1991'de Madrid Konferansýnda Ýsrail'le müzakerelere baþlamýþtýr. Daha sonra 1995 Aralýk sonunda Wye bölgesinde Ýsrail-Suriye görüþmelerinin ilk turu baþlamýþ; ikinci tur Ocak 1996, üçüncü tur ise 1996 Þubat sonu mart baþýnda gerçekleþtirilmiþtir. Bu süreci baltalamak yönündeki eylemlere bir örnek, ayný tarihler içinde Ýsrail þehirlerine gerçekleþtirilen 3 intihar bombasý saldýrýsýdýr.
Suriye, Ýsrail'in güvenliðine her zaman için tehdit oluþturduðu için müzakerelerde Ýsrail, Suriye'nin güvenliði saðlayýcý barýþ anlaþmasý karþýlýðýnda anlaþmayý kabul edeceðini söylemiþtir. Aralýk 1999'da Clinton'ýn ilân ettiði Hafýz Esad-Ehud Barak görüþmesi sonrasýnda Suriye ve Ýsrail Dýþiþleri Bakanlarý, 3-10 Ocak 2000 tarihleri arasýnda Shepherdstown'da bir taslak anlaþmayý ele almýþ ancak görüþmeler anlaþma olmadan sona ermiþ ve 17 Ocak'ta görüþmelerin üçüncü turunun süresiz olarak ertelendiði açýklanmýþtýr.
26 Mart'ta da Clinton, Esad ile Cenevre'de bir araya gelmiþ ama çok sürmeden sonuçsuz bir þekilde sona ermiþtir. Ýsrail-Suriye barýþ görüþmeleri çok uzun zaman sonra, Mayýs 2008'de Türkiye'nin arabuluculuðunda tekrar baþlayacaktýr.
Ýsrail-Lübnan iliþkilerinin Lübnan'daki gerilla gruplarýnýn Ýsrail sýnýrýna saldýrýlarý nedeniyle sorunlu olduðu görülür. Daha önce sözü edilen Ýsrail'in Nisan 1996'daki Gazap Üzümleri Operasyonu, çatýþmanýn uç noktasý olarak nitelendirilebilir. Nisan 1998'de Ýsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin Lübnan'ýn Ýsrail Savunma Gücü kontrolü altýndaki Güney Lübnan'ýn yeniden yapýlandýrmaya baþlamasýna iliþkin kararý kabul etmiþ, 24 Mayýs 2000'de Ýsrail son birliðini de geri çekerek Güney Lübnan'daki 22 yýllýk iþgalini tamamen sona erdirmiþtir.