Ukrayna bölünecek mi?

24 Şubat tarihinden itibaren, olayın gerçek yüzü yerine; küresel medya üzerinden sunulan "algı" ile tüm dünya ve kamuoyu yönlendirildi ve hala da yönlendirilmeye devam ediyor...

Ukrayna "gerçekleri" günümüz olayları ile mesafe büyüdükçe, daha gerçekçi detaylar üzerinden görülmeye başlayacak. Rusya argümanları, Ukrayna üzerinden ABD ve İngiltere planlamaları ile nasıl bir gelecek hedeflenmiştir?

Biden, neden Rusya topraklarını vuracak roketlerin, Ukrayna'ya verilmeyeceğini beyan ediyor?

Batı anlatımına göre "İşgalci" Rusya var karşımızda. Aynı anlatıma göre, neredeyse Rusya'yı "bitiren" Ukrayna söz konusu...

Ukrayna'ya hala silah desteği var ve devam edeceğine dair ABD'nin kararları da var. Peki neden Ukrayna'ya "uzun menzilli" roketler verilmiyor?

Bu eylem Finlandiya ve İsveç karşılığında mı?

Polonya'nın Ukrayna sahasına artık "açıktan" çıkması, tesadüf mü?

Polonya üzerinden Almanya'ya yol ve yön gösterme gayretleri tesadüf mü?

Polonya Ukrayna'nın Batı bölgesine talip mi?

Neresinden tutarsanız oyun içinde oyun ile karşı karşıya kalmaktayız. ABD lokal savaşın genişlemesini istemiyor ama, lokal savaşın da devamını arzu ediyor. Onun için şimdi, ilk baştaki savaş retoriğinden daha dengeli dil kullanmaya gayret ediyor.

Zelenskiy yine ve yeniden Rusya ile anlaşabileceğinden bahsediyor ama, kısa müddetli bu beyanlar daha sonra yeniden savaş retoriği ile yer değişiyor.

Doğu Avrupa'da giderek artan Rusya karşıtı söylemler ile birlikte, Rus "edebiyatı" ve "müziğine" yönelik "temizleme " teklifleri dahi var. Hatta Goebbels'in zamanında Yahudi yazarlara yönelik uyguladıkları yöntemleri, Rus yazarların kitapları için de öngören Doğu Avrupalı siyasiler artık devrede. Bu durum Ukrayna'nın geleceği kadar, Avrupa'nın geleceğinin de nasıl şekilleneceği sorusunu geçerli kılmakta...

Ukrayna konusunda, Rusya'nın retoriği başından itibaren bilinen tezlerdendir. Avrupa'daki niyetler ise, giderek kendini ve rengini belli ediyor. Polonya mesela bu renklerin en dikkat çekicisi. Ukrayna topraklarını neredeyse haritalarına ekleyen bir yaklaşımı da söz konusudur.

ABD, Ukrayna'ya ait buğday rezervlerini kafaya takmış durumda. Ukrayna birkaç yönden beklentilerin meydanı rolünde. Herkesin bu kanayan yaradan kendisi için hayalleri vardır.

Söylenen tüm tezlerin görüntüsünden daha ziyade, neden ve kimler tarafından söylendiğine dikkat etmeliyiz. Ukrayna, kimlerin arasında hala kapanmayan hesap konusudur? Ve kimler bu hesap kapanmasında taraf olacak. Final, olayların başlangıcının taraflarını net ve gizletmeden ortaya dökecektir.