Yalan söylemiyorlar

Umudunu ABD Başkanı Joe Biden'a bağlayan Türkiye'deki kör muhalefet psikolojik savaşı tam saha uygulamaya başladı.

Psikolojik savaşın en mühim silahı yalan; savaşın lügatinde geçtiği şekliyle söylemek gerekirse, dezenformasyon. Tanımı: Çeşitli şekillerde yalan üreterek halkı istenilen gayeye mâtuf hâle getirilir.

Misâl: İlk başta olmamış bir hâdiseyi olmuş gibi servis ederler. Serviste, kendilerine bağlı medya unsurlarını kullanırlar. Olmamış hâdise üzerinden halk galeyana getirilip öfkesi, operasyonun hedefindeki kişi veya kuruma yönlendirilir. İşbirliği içinde olunan veya yönlendirilmeye açık pasif işbirlikçi siyasetçi, yazar, sanatçı vb. unsurlara da olmamış bir hâdiseyle alâkalı açıklama yaptırılır. Toplum istenilen kıvama gelmiş ve sıra operasyonun hedefindeki kişi veya kurumdan, olmamış hâdisenin kendileriyle alâkasının bulunmadığına dair izahat almaya gelmiştir. Hedefteki şahıs veya kurumu, "Bugün bazı yayın organlarında şahsım/kurumuzla alâkalı çıkan haber dolayısıyla açıklama yapma lüzumu doğmuştur" diye başlayan basın açıklaması yapmaya zorlamak suretiyle operasyon başarılı şekilde tamamlanır. Haber başlıkları hazırdır: "Filan kişiden o hâdiseyle ilgili açıklama", "Falan kurum o hâdiseyle ilgili basın açıklaması yayınladı"!

Başlıkta ve spotta kesinlikle "Yalan haber" ifadesi geçmez. Hatta haberin içinde de hâdisenin yalan olduğu belirtilmez, sadece "Yalanlandı" denilir. Böylece yalanlama haberinin yalnız başlığını ve spotunu değil tamamını okusanız bile sizde, "Bir hâdise olmuş ama birileri de yalanlamış" intibahını oluştururlar. Yalanlama haberi adı altında bu şekilde, hedefteki kişi veya kurumun açıklamasıyla olmamış bir hâdise halkın gözünde artık olmuştur! "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" deyiminin dile pelesenk olduğu bir cemiyet psikolojik harpçiler için cennettir!..

Müstehcen kasetten CHP Genel Başkanlığı'na ataması yapılan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başını çektiği dezenformasyon faaliyetleri bu neviden bir psikolojik harp icrasıdır. Kılıçdaroğlu ve ittifakının dezenformasyon faaliyetlerine sadece yalanlama açıklamalarıyla karşı konulamaz. Yukarıda yazdığım üzere yalanlama açıklamaları da psikolojik harpçilerin operasyonlarında hedeflenen bir hamle. Yalanda ısrar ederek kendilerini muhatap aldırıyorlar ve aynı yalanı tekrar ede ede insana "Acaba" dedirtiyorlar.

Türkiye'deki kör muhalefet üzerinden yapılan psikolojik savaşla mücadele için ilk önce bunun bir savaş olduğunun adını koymalıyız. Tanımlamayı doğru yaparsak mücadele etmek de kolay olur.

Ve şu unutulmamalı ki psikolojik savaşın arkası fiilî hamledir.

Hulâsa: Türkiye'deki kör muhalefet üç beş oy almak yalanlar söylemiyor, psikolojik harp yapıyor!