Yasin Börü'nün kanı, Akşener, Kılıçdaroğlu...

7 Ekim 2014'te, bundan 7 yıl önce Diyarbakır'da, HDP'nin çağrısı ile Kobani olayları bahane edilerek başlatılan kalkışmada, 16 yaşındaki lise öğrencisi Yasin Börü ve arkadaşları katledilerek şehit edildi.

Yasin Börü 16, Ahmet Dakak 19, Riyat Güneş 26, Hasan Gökguz 25 yaşındaydı.

Muhalefet partilerinin, tıpkı Diyarbakır annelerini görmezden geldikleri gibi üzerinde durmaktan kaçındıkları bu olay, Kürtleri istismar eden PKK/HDP'nin nasıl Kürtlerin katili olduğunu belgeliyor...

Yasin'i, annesi Hatice Börü anlatıyor:

"Oğlum Yasin beni asla üzmezdi. Ona namaz kılmayı ben öğrettim. Sürekli namazını kılardı. Hiç kötü arkadaşları yoktu. Yasin, boş yerlere gitmezdi. Bütün dersleri çok iyiydi. Okuldan eve evden de okula giderdi. Bütün anneler evlat kaybetmenin acısını iyi bilir. Gözümü her kapattığımda Yasin'imi görüyorum. Yürüdüğünü, ev içindeki hal ve hareketlerini görüyorum. Yasin, kardeşlerini, özellikle 7 aylık olan kardeşini çok severdi. 7 aylık kızım sürekli Yasin'i kokluyordu. Belki de onunla vedalaşıyordu.

"Bayramın 4. günü kahvaltı yaptıktan sonra derneğe çıkmak için bizden izin istedi. Akşam vakitlerine kadar gelmedi. Onu aradım ama telefonu kapalıydı. İki üç gün boyunca hastanelerde, morglarda ve karakollarda aradık. Zalimler, şehit olduktan sonra vücuduna işkence yapmışlar. Kafasını yere çarpmışlar. Yüreğim çok yandı. Morgda vücudunu gördüğümde tanınmaz hale gelmişti. Her tarafı yaralar içindeydi. Ayağındaki 'ben`den onu tanıdım."

Yasin Börü ve arkadaşları nasıl şehit edildi?

Yasin Börü ve arkadaşları, Kurban Bayramı'nın dördüncü günü olan 7 Ekim'de, Diyarbakır'ın İskanevleri semtinde kurban eti dağıtıyordu. Yüzleri maskeli PKK'lı teröristler bir binanın üçüncü katına sığınan gençleri bıçaklayıp kurşunladıktan sonra, balkondan attılar. Atıldıkları yerde can çekişen Yasin ve arkadaşları, aşağıda bekleyen grup tarafından, satır, taş, sopa ve tekmelerle linç edildi. Üzerlerinden araba ile geçildi.

Yasin Börü'nün ölüm raporunda; 15 kesici delici yaralanma (baş ve boyun bölgesinde yoğun), 1 mermi girişi (çekirdek bedenden çıkarılmış) yazılıydı. Ölüm nedeni; beyin kanaması, beyin doku harabiyeti, iç organ yaralanması ve iç kanamaydı.

6-8 Ekim Olayları neydi?

HDP Merkez Yürütme Kurulunca 6 Ekim 2014'te yapılan açıklama üzerine terör örgütü YPG/PKK yandaşları tarafından Kobani (Aynularab) bahanesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller başta olmak üzere 35 il, 96 ilçe ve 131 yerleşim yerinde 6-9 Ekim tarihlerinde isyan başlatıldı. Barikatlar kurulup yollar kesildi.

Olaylarda uzun namlulu silah, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binalarına ve araçlarına, vatandaşların evlerine, iş yerlerine ve araçlarına zarar verildi.

Olaylar sırasında 2 polis şehit oldu. Türkiye genelinde 46 kişi öldü.

PKK/HDP, 6-8 Ekim 2014 kalkışmasını, Haziran 2015'ta yapılacak seçimler öncesinde Türkiye'yi karıştırmak, devleti zafiyete uğratmak için başlatmıştı.

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin aralarında bulunduğu 75'i firari 108 sanığın yargılanmasına halen Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor.

6-8 Ekim olayları, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminden önceki kilometre taşıydı.

Bugün muhalefet partileri, HDP ile iş tutmanın hesaplarını yapıyor.

Demirtaş'ın elinde Yasin Börü'nün kanı var.

O kan, Kılıçdaroğlu ile Demirtaş'ı evinde kahvaltıya bekleyen Akşener'i de boğar...