Yoðun uluslararasý baskýlar sonucu Arafat'ýn Mahmud Abbas'ý halk desteði olmamasýna raðmen baþbakan olarak atamasýnýn ve Abbas'ýn meclisten güvenoyu almasýnýn ardýndan ayný gün, 30 Nisan 2003 tarihinde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Abdullah Bin Abdülaziz tarafýndan Ýsrail-Filistin çatýþmasýna yönelik çözüm için "Yol Haritasý", Ýsrail ve Filistinlilere sunulmuþtur. 2 Mayýs tarihinde Suriye'yi ziyaret eden Colin Powell, ABD-Suriye iliþkilerindeki olumlu geliþmelerin sürmesi, HAMAS gibi örgütlerin ofislerinin kapatýlmasýný da içeren þartlarý ortaya koymuþ; sonrasýnda Suriye'nin bazý ofisleri kapatmayý kabul ettiðini duyurmuþsa da Suriye basýný bunun tersi yönünde haberler yayýnlamýþtýr.
Abbas baþkanlýðýnda Filistin tarafý planý koþulsuz olarak kabul ederken, Þaron hükûmeti 25 Mayýs'ta Yol Haritasýnda belirlenen adýmlarý rezervler koyarak kabul etmiþtir. Ýsrail, þiddet olaylarýnýn durmasý ve güvenli bir ortamýn saðlanmasýný barýþ için gerekli olarak ilan etmiþ; Filistinli mültecilerin dönüþüne izin verilmesinin mümkün olmadýðýný ifade etmiþtir. Ayrýca temiz su ihtiyacýnýn karþýladýðý Golan Tepelerinden çekilmesi de çýkarlarýna uygun deðildi. Haziran ayýnda Yol Haritasý Ýzleme Misyonunu oluþturmak üzere John Wolf görevlendirilmiþtir.
Yol Haritasýnýn uygulanmasýna iliþkin 3-4 Haziran 2003 tarihinde Mýsýr'ýn Þarm El-Þeyh kasabasýnda, 5 Haziran'da da Ürdün'ün Akabe kentinde toplanan iki zirve oldukça önemlidir. Mýsýr'daki zirve, ABD Baþkaný Bush ile Filistin'in yeni baþbakaný Mahmut Abbas, Mýsýr, Ürdün, Bahreyn ve Suudi Arabistan liderlerinin katýlýmýyla gerçekleþmiþtir. Ýlk kez Orta Doðu'da herhangi bir barýþ için önemli iki devlet olan Suriye ve Lübnan dýþlanarak Arap devletleri, ABD yanlýlarý ve karþýtlarý olarak resmen ikiye ayrýlmýþtýr. Ýkinci zirve ise Ürdün Kralý II. Abdullah'ýn ev sahipliðinde ABD Baþkaný Bush, Ýsrail Baþbakaný Þaron ve Filistin Baþbakaný Abbas'ýn katýldýðý bir Orta Doðu Zirve toplantýsý 4 Haziran 2003 tarihinde Akabe'de yapýlmýþtýr.