Türkiye'de petrol ve doğal gaz cinayetleri!

Türkiye'de ve kara sularında petrol ve doğal gaz olduğunu söyleyenler bir bir ortadan kaldırılmıştı bir zamanlar. Sayalım mı? İhsan Güven, Altan Duransoy, Raif Karadağ ve Cudi Dağı'nda petrol arayan altı mühendis.

Dosyalara faili meçhul olarak geçen bu cinayetleri işleyenler gerçekten bilinmiyor mu? Yoksa bu kişilerin öldürülmelerinin nedeni, bu topraklarda petrol var, doğal gaz var diyerek girişimde bulunmaları mıydı?

Bu konuyla ilgili en önemli örnek emekli kıdemli Binbaşı İhsan Güven'in öldürülmesi...

Türkiye'nin önde gelen hidrojeologlarından ve yer altı suları uzmanlarından İhsan Güven, geçtiğimiz yıllarda Tuzla'daki evinde başına sıkılan tek kurşunla öldürüldü. Ya gazeteci yazar Raif Karadağ'ın öldürülmesine ne diyeceğiz?

Türkiye'deki petrol yataklarıyla denizlerimizdeki doğal gaz rezervleri konusunda dönemin CB ve BB'siyle görüşmeden bir gün önce Ankara'da bir otel odasında ölü bulundu.

Altan Duransoy ABD'de, Türkiye'nin petrol ve doğal gaz zenginlikleriyle ilgili çok önemli bilgilere ulaştıktan sonra ülkesine döndü. Ancak elde ettiği bu bilgileri birilerini çok rahatsız etmiş olacak ki, vahşi bir biçimde, kafası kesilerek öldürüldü!!

Derken Cudi dağında petrol ararken PKK cellatlarınla öldürülen 6 mühendise geldi sıra. Orada çalışan ustalara işçilere dokunulmamış, sadece bu 6 mühendis katledilmişti!

Biden'ın seçim öncesi açıklaması:

ABD Başkanı Joe Biden seçim öncesi yaptığı bir açıklamayla CB Tayyip Erdoğan'ın gitmesi gerektiğini, bunun askeri bir darbeyle değil TC'deki muhalefetle el ele vererek başaracaklarını söylemişti. Bu nasıl bir küstahlık nasıl bir terbiyesizlikti! Biden'ı rahatsız eden neydi? Savunma Sanayiindeki hamleler mi, Karadeniz'de bulunan doğal gaz mı, Doğu Akdeniz'de bulunması olası petrol mü? Bunları hepsi tabi.

Eh muhalefetten de bu gelişmelerle ilgili bir tek olumlu yorum gelmiyordu. Yani muhalefet iktidar olursa ne Savunma Sanayi kalacaktı ortalıkta ne de petrol, doğal gaz aramaları.

Yoksa, Türkiye'nin artık karşısında topuk vurmayacağını, hazırolda durmayacağını anlamış olması mıydı? Evet. Türkiye artık Batı'nın özellikle de ABD'nin Orta Doğu'daki jandarması olmaktan vaz geçmişti! Bu da Biden'ı çıldırtıyordu! Muhalefet iktidara gelirse yeniden ABD'nin emir ve komutasına mı girecekti Türkiye? Biden ve ABD'nin umudu bu yoldaydı. Ancak gerek Biden gerekse de Türkiye'deki muhalefetin unuttuğu bir şey vardı; o da TC Silahlı Kuvvetleri. Asker kesinlikle böyle bir geriye dönüşü kabul etmeyecektir. Ne bugün ne de yarın!! Bundan herkes emin olabilir!