Bir hışımla geldi geçti ABD Başkanı Biden Bey peh peh peh...

Son zamanlarda Kılıçdaroğlu Kemal bey'de bir hışım, bir çalım, bir tepeden bakma, bir düzden söylemedir gidiyor. Mübarek Kılıçdaroğlu değil de Kuluçdaroğlu resmen!! Yani her an yeni bir şey yumurtlayacak!! Üstelik zamanlaması da pek güzel. Tam bunak Biden'la Erdoğan görüşmesi öncesi.

Biden diyince... Biden gerek CB Tayyip Erdoğan gerekse de Türkiye Cumhuriyetiyle ilgili hep saçmalamış ardından da özür dilemiştir!!

Örneğin 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi için "bilgisayar oyunu" demiş sonradan da "ay pardon; affedersiniz." Derken Türkiye'nin DEAŞ'a destek verdiğini söyledi. Bu arada ABD'nin YPG, dolayısıyla da PKK'ya destek verdiğinden hiç söz etmedi. Burada da durmadı; 1915 olaylarına soykırım demek gafletinde de bulundu. Bu sadece gaflet değil büyük bir terbiyesizlikti de. Kendi üstüne vazife olmayan bir konuda böylesine bir hadsizliği savunmak adına "ben Türkiye Cumhuriyeti'ni değil Osmanlı'yı kastettim." dedi. Madem iki ayrı devletten söz ediliyordu, o zaman Osmanlı borçlarını neden TC ödemek zorunda bırakılmıştı? Yani nereden tutsanız elinizde kalıyordu.

Ya seçimlerden hemen önce söylediği "Türkiye'de iktidarı değiştireceğiz. Bunu da darbeyle değil muhalefetteki dostlarımızla yapacağız!" laflarına ne demeli? Aslında muhalefetteki dostlarından söz etmesi ilginçti. Kemal Bey de, dostlarıyla birlikte iktidara yürüyeceğinden söz etmişti. Ama tabi dost var dost var...değil mi efendim!

Neyse, şimdi bunları bir yana bırakalım Erdoğan-Biden görüşmesine bakalım. Biden alışık olduğundan, lafa özür dileyerek başlayacak, yanlış anlaşıldığından söz edecektir. Belli ki güvendiği kaynaklar ona sürekli olarak yanlış bilgi aktarıyor. Örneğin Türkiye'de erken seçim olacağını, bu seçimleri de kesinlikle muhalefetin kazanacağını söylemişler besbelli. Ancak anketler tam tersini söyleyince, gene özür dilemenin yollarını aramaya başladı! Daha görüşme doğru dürüst başlamadan, sözlerinin yanlış aktarıldığını, Türkiye seçimlerine karışmak gibi bir niyetleri olmadığını söyleyecektir. Tayyip Bey de tabii tabii diyerek geçiştirecektir, çünkü bu saçmalıklarla kaybedecek vakti yoktur!

Kuluçdaroğlu Kemal Beyimize gelince o bir başka baharı beklemek zorunda kalacak. Çünkü Biden geri adım atacak ve Erdoğan'a sarılıp hal hatır soracak.. Bizimki de kuluçkaya oturup yeni bir yumurtayı bekleyecek...Başka işi de yok zaten!!