Arvasî Hazretleri gergefini iþliyor

Mâlûmunuz, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn "Yastýk altý" kitabým dediði Ýdeolocya Örgüsü Üstad Necip Fazýl Kýsakürek'in eseri.

Tasavvufun bir fikir, bir dünya görüþü, bir devlet sistemi olarak cemiyete teklif edildiði Ýdeolocya Örgüsü adlý eseri için Üstad "Bu eseri yazmak için yaratýlmýþým" diyor.

Bu muazzam eserin ve tabiî ki Büyük Doðu fikriyatýnýn üzerindeki mührün sahibi Esseyid Abdülhâkîm Arvasî Hazretleri.

Üstad'ýn "O'nunla tanýþtýktan sonra kalemime bereket geldi" dediði Manzûru Nazârý Pirâný Kiram Arvasî Hazretleri'nin perde arkasýna geçiþlerinin sene-i devriyesi yarýn; 27 Kasým 1943.

Arvasî Hazretleri, Üstad Necip Fazýl Kýsakürek'i bu ümmete hediye eden isimdir. Kurtuluþ Savaþý sonrasý madde planýndaki fakirlikten daha beteri manevî planda yaþanmaya baþlanmýþ, Batýlaþma adý altýnda halk Batý'yý maymun gibi taklit etmesi için zorlanmýþ, bu zorbalýða direnenler daraðaçlarýnda idam edilmiþlerdir. Ýþte bu vetirede özgüveni kaybolan, sindirilmiþ Müslüman Anadolu halkýna tekrar özgüvenini, þahsiyetini, Arvasî Hazretleri tarafýndan meydan yerine atýlan Üstad Necip Fazýl Kýsakürek kazandýrmýþtýr.

Arvasî Hazretleri Batýcýlara karþý, "Necibim" dediði Üstad üzerinden oyununu kurmuþtur!

Büyük Ýrþad Kutbu Abdülhâkîm Arvasî Hazretleri bir gün Kapalý Çarþý'dan geçerken bir esnaf:

- Efendi Hazretleri dua edin de Allah Muhammed ümmetini kurtarsýn!

Der.

Efendi Hazretleri,

- Siz bana Muhammed Ümmetini gösterin, ben de size onun hemen kurtulduðunu haber vereyim.

Diye buyurur.

"Ümmeti Muhammed" olmanýn yolunu da þu sözlerle gösterir:

"Dinî iþlerde bid'atlerin türemesi öyle bir fitnedir ki, zararý bütün mahlûklarý sarar. Bunlardan biri de cihad ve gazada gevþeklik ve tembelliktir. Burada bir nükte vardýr ki, münafýklýðýn alâmeti olmaya kadar gider. O da þehitlik nimetinden kaçýnmak... Þehitlik, Ýslâm'ýn kuvvet bulmasý yolunda can vermektir. Her mümin fert, bu yüksek makamý kalb ve zevk yoluyla benimsemeye, istemeye memurdur. Bu sýr icabý olarak Resûl ve Nebîlerin birçoðu, sahâbilerin ekserisi ve Peygamber evlâdýnýn hepsi þehadeti arzulamýþ ve o yolda ruhlarýný teslim etmiþlerdir."

"Düþman korkusu çekenlerin iþleri baþka türlü olur... Düþmandan korkma Allah'tan kork ki, seni her þeyden korusun!"

"Dünya alâkasý Þeriat hududu içinde çerçeveli kalacak olursa, dünyanýn mazarratýndan kurtuluþ hasýl olur. Ýslâm'ýn dünya alâkasý, onun, ancak ahirete ekin sahasý teþkil etmesi ve ebedî kurtuluþunun yolunu aramaya bir vesile zemini açmasý bakýmýndan olabilir; ve bu ölçüyle dünya alâkasý ne kadar fazla olursa olsun, hakikatte dünya hesabýna menfi ve ahiret hesabýna müsbet bir netice doðar."

"Ýnsanda madem ki sevme, üzülme, aðlama gibi hissi haller vardýr, öfke de onlar içindir. Gazabýn makbul ve memduh olan þekli, Allah hakkýný korumada, Müslümanlarýn mal ve kanýný muhafazada, evini ve þahsýný müdafaada gösterilendir."

"Hiçbir amelime güvenmiyorum, lâkin Allah-u Teâlâ'nýn düþmanlarýna düþmanlýðým var!"

Mütefekkir Salih Mirzabeyoðlu'nun "Uzayan zamanýnýn gölgesinde yaþýyoruz" dediði Büyük Ýrþad Kutbu Abdülhâkîm Arvasî Hazretleri gergefini iþlemeye devam ediyor; tamamlanmak üzere!...