Şube müdürlüğünü reddeden Türkiye

Türkiye'de her çocuk CIA, MOSSAD gibi operasyon kabiliyeti yüksek istihbarat servislerinin abartılı hikâyeleriyle büyümüştür. Bu istihbarat örgütleri dünyanın her yerinde istediğini yapabilen, yeryüzünün neresinde olursa olsun zor durumda kalan vatandaşının yardımına koşan teşkilâtlar olarak bizlere belletilmiştir.

Bahsi geçen istihbarat servislerine 'mutlak güç' olarak vasfedenlerin, bu istihbarat örgütlerinin haberi olmadan dünyada yaprak kımıldamadığına iman edenlerin sayısı oldukça fazladır. Halk arasında ve özellikle de bürokrasi ve siyasette bu inançta olanlar toplumun çoğunluğunu oluşturuyordu. Devlet kademesinde yer alanlar Türkiye'deki yabancı istihbarat şefleriyle 'iyi ilişkiler' kurmuşlardır.

İlişkinin hangi boyutta olduğunu da, toplamda 7 yıl (1962-1964 ve 1966-1971) MİT Müsteşarlığı yapan Fuat Doğu'nun sözlerinden öğrenelim: "Ben MİT müsteşarlığı yapmadım, CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım. Bir CIA yetkilisi gelse, beni Sinop'a götür dese onu oraya götürmekle memurum."

Eski Türkiye'de yaşanan rezillikleri ve yabancıya memur edilen devleti ne kadar anlatırsak anlatalım Fuat Doğu'nun "Ben MİT müsteşarlığı yapmadım, CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım." sözü kadar tesirli olmaz.

Doğu'nun mezkûr sözü aklıma şu suali getiriyor:

Söylemelerinde bir mahzur olmasaydı

Acaba Eski Türkiye'de kaç Cumhurbaşkanı "Ben Cumhurbaşkanlığı yapmadım, CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım.",

Acaba Eski Türkiye'de kaç Başbakan "Ben Başbakanlık yapmadım, CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım.",

Acaba Eski Türkiye'de kaç Bakan "Ben Bakanlık yapmadım, CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım."

Acaba kaç Eski Türkiye'de Genelkurmay Başkanı "Ben Genelkurmay Başkanlığı yapmadım, CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım.",

Acaba Eski Türkiye'de kaç bürokrat, "Ben bürokratlık yapmadım, CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım." derdi.

CIA'nın yerine MOSSAD'ı, KGB'yi ve diğer yabancı istihbarat örgütlerini de koyabilirsiniz. Türkiye yabancı gizli servisler cennetiydi.

Evet "cennetiydi" ama Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Yeni Türkiye yabancı gizli servisler için artık cennet değil cehennem!

MİT eskiden olduğu gibi yabancı ülkelerin istihbarat şubesi değil. Yeni Türkiye'de MİT'e olması gereken hüviyet kazandırıldı ve art ardına başarılar gelmeye başladı. Son birkaç ayda yurt içinde İsrail, Rusya ve İran gizli servis elemanlarına yapılan operasyonlar bile Türk istihbaratının geldiği noktayı göstermektedir. Eski Türkiye'de MOSSAD'a operasyon yapılmasını bırakın hayali bile kurulamazdı!

Hâkeza yurt dışında terör unsurlarına yapılan operasyonlar; ya paketlenip Türkiye'ye getiriliyorlar veya oldukları yerde infaz ediliyorlar!

Ben bu yazıyı gazeteye göndermek üzereyken Libya'ya çalışmak için giden ve 2 yıldır Türk oldukları için esir tutulan 7 vatandaşımız MİT tarafından gerçekleşen operasyonla Türkiye'ye getirildi. Vatanlarına kavuşanlar, "Türk devletinin tüm dünyada bir vatandaşını dahi yalnız bırakmayacağını bilerek oradan kurtarılacağımızdan emindik" dediler.

Yeni Türkiye birilerinin "Şube Müdürlüğü"nü reddedip her şeye rağmen bağımsız olmaya yolunda sebat ettikçe sadece kendi insanının değil tüm insanlığın umudu olmaya devam edecektir.