Koronavirüs itikafta!

Dikkatinizi çekti mi, Koronavirüs sebebiyle getirilen mesafe kısıtlaması sadece camilerimizde cârî!

Hayatın her alanında üst üste yaşarken salgın bir tek camide aklımıza geliyor.

Konserlerde, plajlarda, toplu ulaşım araçlarında, kafelerde hayat yapışık düzende devam ederken camilerde ne saf kaldı ne de düzen.

Geçen aya kadar çeşitli belediyelerin meydanlarda düzenledikleri konserlerden görüntüler sosyal medyada yayınlanıyordu. Görüntülerde şarkıcıları dinlemeye gelen on binlerin arasında, bırakın sosyal mesafe olarak belirlenen 1.5 metreyi yarım santim mesafe olmadığını aşikâr gördük. Mezkûr görüntüleri Belediye Başkanları da gururla paylaşıyorlardı!

Hani sosyal mesafe, hani maske, hani temizlik?..

Sadece karada değil suda da insanlar yapışık düzendeydiler.

Hayatlarında ilk defa birbirlerini gören insanları bir iki dakika içinde hısım akraba yapan toplu ulaşım araçlarındaki kucak kucağa yolculuklardan bahsetmeme gerek yok, hepimiz tecrübe ediyoruz.

İşte şimdi sormanın yeri: Başımıza bela edilen Koronavirüsün müzik ve yüzmeyle arası yok mu ki buralarda sosyal mesafe, maske ve temizliğe özen gösterilmiyor!

Sormaya devam edeyim: Başımıza bela edilen Koronavirüs takva ehli bir virüs mü ki camiden çıkmadığından mütevellit bize sosyal mesafe ve maske zorunlu!

Camilerde sosyal mesafe ve okullarda maske zorunluluğu bitirilmeli. Camilerde, aradan şeytanın girmeyeceği şekilde omuz omuza saf düzenine geri dönülmeli. Saflarda ara açık olunca şeytan insanın aklına bin bir şüphe ve soru getiriyor!..

Şeytana ve şeytanlığa mahal vermeyelim.

Bir diğer husus da okullarda maske zorunluluğu. Gerek kendi çocuklarımdan gerekse çevremdeki velilerde çok şikayet duyuyorum. Bu gidişle çocukları Koronovirüsten koruyalım derken ağır solunum yolu hastası yapacağız.

Bir arkadaş oğlunun sınıfta maske yüzünden çektiği sıkıntıları anlattı. Duyduklarım karşısında çok üzüldüm. Çocuk maske yüzünden günde birkaç kere bayılma riski geçiriyormuş. Maskesiz bile nefes almakta zorlanan bir çocuğa maske taktırmak sizce münasip midir?..

Eğlence zamanı unutulan Koronavirüs tedbirleri neden hâlâ camilerde uygulanmaya devam ediliyor, var mı cevabı olan?