Bağımsız dış politikanın neticesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a desteğinden dolayı Türkiye’nin tehdit edildiğini söyledi. AK Parti Malatya il kongresinde yaptığı konuşmada Başkan Erdoğan tehdidin adresini ve tehdide karşı dik duruşunu şu sözlerle ortaya koydu: "Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuz için suçlandık. Bazı ABD'liler çıkıyor İlham Aliyev kardeşimizi arıyor, 'Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz. Erdoğan var, Türkiye var, biz yaptırım uygularız' diyor. Sen kimle dans ettiğinin farkında değilsin. Yaptırım neyse geç kalma, yap. Biz sizden F 35 için adım attık, paramızı ödedik. Siz F 35'leri vermediniz, vermiyorsunuz. Bizi tehdit ettiniz; S 400'ü Rusya'ya geri gönderin dediniz. Biz kabile devleti değiliz, Türkiye'yiz, Türkiye. Yıllar önce yeni başbakan olduğum sırada İHA istedik vermediler, oyaladılar. Fakat bu ne yaptı bizi ev sahibi yaptı. Şimdi İHA'ları bırakın SİHA'larımız var. Bu SİHA'larımız şu anda dünyada örnek konumda. Bazı ülkeler SİHA'lar noktasında önümüzü kesmeye çalışıyorlar. İHA'yı da SİHA'yı da Akıncı'yı da yapmaya muvaffak olan grubumuzu tebrik ediyorum."

Bazı ABD’liler kiminle dans ettiklerini bilmiyorlar ama kiminle dans ettiğini iyi bilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Başkan Erdoğan’ın izlediği bağımsız politikadan sitâyişle bahsediyor: "Erdoğan'ın bağımsız politika izlediğini biliyorum. Her türlü baskıya rağmen, TürkAkım projesini Erdoğan'la oldukça kısa süre içinde gerçekleştirdik. Bu konuda (Kuzey Akım 2) Avrupa'yla yıllardır sürüncemedeyiz. Avrupa, projenin uygulanması için hiçbir şekilde egemen şekilde hareket edemiyor ancak Türkiye'yle çok hızlı şekilde uyguladık. Ulusal çıkarlarının farkında olan Erdoğan, bunu yapacağımızı söyledi ve yaptık."

Moskova'da düzenlenen Valday Tartışma Kulübü'nün toplantısında Erdoğan’la çalışmayı memnuniyet ve güven verici bulduğunu ifade eden Putin’in sözleri, son zamanlarda Erdoğan düşmanlığını körükleyen Rus medyasında şok etkisi oluşturdu. Putin’in sözlerini değerlendiren Duma eski milletvekili ve siyasi uzman Sergey Markov, “Putin, ‘Türkiye düşmanımız!’ diyenlerin ağzına tokadı yapıştırdı. Putin, Avrupalı liderlerin aksine sözünü tutan, sözünün eri olan Erdoğan'la çalışmaktan çok rahat ve hoşnut olduğunu açıkça söyledi. Diğer taraftan aslında Putin, Rus devlet medyasına Türk karşıtı histerinin durdurulması için bir tavsiyede de bulundu." dedi.

Türkiye bugün izlediği bağımsız ve taarruz siyasetiyle yeniden şekillenen dünyaya yön veriyor. Bu siyaset hem takdir hem de tepki topluyor; çıkarlarına çomak sokulan emperyalistler paniklemesinler de, öfkelenmesinler de ne yapsınlar, kurdukları asırlık sömürge tezgahları bir bir yıkılıyor!

Ellerinden de tehdit etmekten başka bir şey de gelmiyor; onu da araya aracı koyarak yapabiliyorlar!

Bir rica: Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’i telefonla arayarak Türkiye’yi tehdit eden bazı ABD’lilerin kim olduklarını, ABD’den maaşları ödenen bazı ‘bağımsız’ Türk gazeteciler biliyorlar mıdır? Rica etsem patronlarına sorabilirler mi!..