Kıbrıs'ta tarihi seçim

Akdeniz’de Türkiye’yi boğmaya çalışanlara bir darbe de Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nden geldi.

KKTC’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini, Kıbrıs’ta Rum’u değil Türkiye’yi işgalci görenler kaybetti!

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, Ulusal Birlik Partisi’nin adayı Ersin Tatar Cumhurbaşkanı seçildi. Tatar’ın Cumhurbaşkanı olarak yaptığı ilk konuşmada verdiği mesajlar KKTC’deki seçimin ne kadar mühim olduğunu gösteriyor. Tatar şunlar söyledi: “Ne mutlu bize ki 74 Barış harekâtıyla devletimiz kurduk. Tüm dünyaya seslenmek istiyoruz. Bu egemenlik meselesi çok önemlidir. Çözüm modeli ne olursa olsun biz var olmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman bizim Türkiye ile bağımızı koparamayacaklar.

Türkiye ile ilişkilerimizin daha da ileri taşınmasına, Doğu Akdeniz'deki haklarımızın korunmasına, ekonomik anlamda daha ileri gitmemiz için Türkiye'nin bize desteğinin var olandan iler noktaya taşınmasına, KKTC'nin dünyadaki yerini alması için Türkiye’nin ağırlığını ortaya koymasına özel bir önem vereceğim.”

Tatar’ın “Hiçbir zaman bizim Türkiye ile bağımızı koparamayacaklar”, “Doğu Akdeniz'deki haklarımızın korunmasına”, “Türkiye’nin ağırlığını ortaya koymasına özel bir önem vereceğim” sözleri hedefini on ikiden vuran sözlerdi. Türkiye’yi KKTC’de işgalci görmeyi bağımsızlık sanan güruh Tatar’ın seçilmesiyle karalar bağladılar.

Ermenistan’ın Azerbaycan’a attığı balistik füzelerle kundaktaki bebekleri öldürmesine ses çıkarmayanlar KKTC’de Ersin Tatar’ın seçilmesiyle Twitter’ı ağlama duvarına çevirdiler. Onlar salya sümük ağlaya dursunlar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tatar’ın seçimi kazanması dolayısıyla Twitter’da şu mesajı yayımladı: “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar'ı şahsım ve Türk Milleti adına tebrik ediyorum. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun korunması için gereken her türlü çabayı göstermeyi sürdürecektir.”

Telefonla da arayarak Tatar’ı tebrik eden Erdoğan Tatar’ı Türkiye’ye davet etti.

KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi tarihte belki de hiç bu kadar önemli olmamıştı. KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimini Batı’nın istediği şekilde Kıbrıs meselesini çözmeye çalışanlar kazansaydı Türkiye Akdeniz’deki hamlelerinde zorlanabilirdi. Tatar’ın seçilmesiyle Türkiye’nin Akdeniz’de eli daha da rahatlayacak inşaallah.

Batıcılar’ı yine hüsrana uğratana Allah’a hamdolsun. Ben yazıyı gazeteye gönderip ağlama duvarına, pardon Twitter’a geri dönüyorum. ABD, Avrupa ve Arap emirlerinden maaş alan ‘bağımsız’ gazetecilerin ağlamalarını seyredeceğim!..