Biden'ın iltifatına mazhar olan Kılıçdaroğlu bakalım bugün ne diyecek?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 24 Nisan'da "veteriner hekimler" günüyle ilgili açıklama yaptı ama ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını soykırım olarak nitelemesi üzerine iki satır tepki vermedi.

Aynı günün akşamı CHP medyasından bir televizyon kanalına konuk olduğunda şunu dedi sadece:

"Ermeni soykırımı iddiasında işin özü şudur: Türkiye'nin izlediği yanlış dış politikanın Türkiye'ye maliyet olarak yansıması..."

Neymiş?

ABD'nin 46. Başkanı Joe Biden'ın 106 yıl önce Osmanlı topraklarında yaşanan bir olayla ilgili yaptığı yorumun sebebi "Türkiye'nin izlediği yanlış dış politika" imiş.

Bugün Meclis'teki grup toplantısında da muhtemelen aynı minvalde kürsü yumruklayacak Kemal Kılıçdaroğlu.

Türkiye'ye yöneltilen iftiranın milli mesele olduğu gerçeğini teğet geçerek sırf siyasi rakibini eleştirme fırsatı olarak görecek.

HDP'den yapılan ve HDP'nin bir Türkiye partisi olmadığını ispatlayan açıklamasını kınayamadığı gerçeğini örtmek için, HDP-PKK'ya bağlı ve bağımlı olduğunu gizlemek için utanmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti'ye yüklenecek.

CHP'nin HDP kuyruğunda savrulduğunun güncel bir ispatı daha.

Kılıçdaroğlu neden bahsediyor "yapılan yanlış dış politika" derken?

Akdeniz'de gemi gezdirmek mi hatadır CHP'ye göre? Mavi Vatan'da Türkiye'nin hakkını hukuku, petrolünü gazını korumak için verilen büyük mücadele mi?

Münhasır Bölge haklarının korunması için Libya ile tarihi öneme sahip anlaşma imzalanması mı yanlış siyaset? Anlaşmanın cari olabilmesi için meşru Libya hükümetine destek verilmesi mi? Sahada askeri varlık göstermek mi? Nedir?

Ermenistan işgalindeki Karabağ'ı kurtarmak mı yanlış siyasettir Kılıçdaroğlu'na göre? Azerbaycan ordusuna kurmay desteği vermek ve SİHA'ların sahada üstünlük kurması mı yanlıştır?

ABD'nin Suriye sınırımızda kurmak istediği PKK terör devletini engellemek, sınırdan süpürmek için beş yıldır durmak bilmeyen destansı askeri istihbari operasyonlara mı yanlış diyor Kemal Kılıçdaroğlu, neye diyor?

Grup toplantısında bu konulara açıklık getirsin de öğrenelim, ülkenin ikinci büyük partisi.

Ki girdiği tüm seçimleri kaybetmekle ve rakibinin aldığı oyun yarısını dahi alamamakla tanınmasına rağmen seçimlerde PKK ve FETÖ'den gördüğü açık desteğin ardından son olarak ABD Başkanı Biden'ın iltifatına mazhar olmuştu da, zerre utanıp gocunmamıştı.