Bu topluma operasyon çekmeye kalkan kim?

Ankara Altındağ'da yaşananlarla ilgili olarak herkes durduğu yerden gördüğü manzarayı anlatıyor. Körün fil tarifi gibi.. Biri; 'gencecik bir yavrumuz bir hiç uğruna öldü' diyor, diğeri de başına taş isabet etmiş olan İbrahim'in fotoğrafını gösterip, 'bu mu öldürdü Emirhan'ı?' diye soruyor.. Sanki biri diğerinin karşıtıymış gibi.. Sanki birini diğerine tercih etmemiz gerekiyor gibi..

**

Elbette olay ya da olaylar dizisi demek gerekiyor sanırım, neresinden tutsanız elinizde kalıyor.. Emirhan evladımız için yaşadığımız acı tarifsiz.. Ama eminim Emirhan hayatta olsaydı İbrahim'in evinin taşlanmasına önce o karşı çıkardı.. Emirhan'ın katilleri adaletin elinde ve inşallah bir daha güneşi göremeyecekler.. Fakat bu cinayetin intikamını almak için İbrahim'in ailesinin evini taşlayanlar da kimse kusura bakmasın bir büyük operasyonun, bilerek yahut bilmeyerek aparatı olmuş durumdalar..

**

Bu memlekette göçmen karşıtlığı falan yok.. Dün de yoktu yarın da olmayacak.. Side'de yaşayan Dortmundlu Michael Wiegand, Kuşadası'nda yaşayan 76 yaşındaki Jurgen Glaser hayatlarından memnun.. Komşuları da onlardan.. 14 yıl önce Alanya'ya yerleşen 65 yaşındaki Alman Ursula Greune, "Kendimi ikinci vatanımda hissediyorum" diyor.. Ben uydurmuyorum. Ajanslara verdikleri mülakatlar bunlar. Açık kaynaklardan teyit edebilirsiniz..

**

Elbette toplum olarak yaşadığımız çelişkiyi farkedelim diye verdim bu örneği.. Almanlara, İtalyanlara, Fransızlara kızmıyoruz ve fakat Suriyelileri istemiyoruz.. Bu doğru değil.. Biz misafiri severiz. Fakat bir kışkırtma ile karşı karşıyayız..

**

Bak arkadaş.. Bu adamlar her kimse, sinir uçlarımızı biliyor ve ona dokunuyor. DİKKAT!.. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın fikirlerine karşı tavrımı biliyorsunuz.. Ben bir seçmen olarak sabaha kadar eleştiririm. Ama kimsenin seçilmiş bir belediye başkanıma hakaret etmesine rıza göstermem.. Aynı şekilde benim kadınlarımı iffetsiz gösterme gayretine eyvallah etmem.. Şimdi bu hassasiyetimizi bilen bir servis söz konusu videoyu dolaşıma sokarak ne yapmaya çalışıyor belli değil mi?.. Tam daha biz bu videonun ne olduğu ne olmadığı konusunda tartışırken bu defa Ankara'da bir evladımız alçakça bir cinayete kurban gidiyor.. Bütün ifade tutanaklarını okudum. Olayla ilgili bilgisi olan herkesin anlattıklarını dinledim. Hâlâ bilmiyorum bu çocuk neden öldürüldü, bu katil neden çocuğumun yanına bıçakla geldi, neden sapladı?.. Ne oldu, ne yaşandı orada?..

**

Öyle anlaşılıyor ki, bize kışkırtma videosunu servis eden merkez aynı dakikalarda o katili de Emirhan'ın yanına yollamış. Haptan, yağmadan, hırsızlıktan, adam yaralamadan sabıkalı bir çeteyi de mahalleye salmış.. İnanın bana iki işin arkasında da aynı irade var.. Net.. Bütün bu olan bitenin başka izahı yok.. 76 kişi toplandı. Sorun hepsine tek tek .. Ne istiyorsunuz siz göçmenlerden diye sorun bakalım.. Tek kelime bilgileri-fikirleri var mı, bakın göreceksiniz yok..

**

Bakın kesip biçip tek cümleyi karşıma çıkarmayın diye altını çizerek söylüyorum ki, acılarımız gerçek. Üzüntülerimiz, gelecek kaygılarımız.. Göçmenler nedeniyle ortaya çıkan sosyolojik problemler gerçek.. Emirhan öldürüldüğünde duyduğumuz öfke gerçek.. Benim sorduğum soru şu; Emirhan'ı öldüren katili oraya kim gönderdi?.. Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan'a ve kadınlarımıza hakaret eden o alçağa bu videoyu kim çektirdi?.. O evleri taşlasınlar diye çapulcu takımını sahaya kim sürdü?.. cevabını istediğim sorular bunlar..

**

Bir de tarihe not düşelim.. Her konuda dış güçleri arıyoruz. Bu doğru. Fakat bu dış güçler de açık yaraların peşine düşer. Senin çözülmemiş bir meselen varsa, işte bu dış güçlerin ilgi alanına girer. Kürt meselesi de öyleydi, inançla ilgili meseleler de, göçmen meselesi de.. Biz problem alanlarını ortadan kaldırırsak kimse bize operasyon çekemez.. Bu da tarihsel bir gerçek...