CB'nin posterine atış talimi!!

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı istihbaratçılar İran'dan giriş yapan, İran İstihbaratı SAVAMA'ya bağlı 2 kişinin Türkiye'deki bazı kişilerle irtibata geçtiğini öğrendi ve MİT'e haber verdi.

Adım adım izlendiklerinin farkında olmayan, Büyükçekmece Kamiloba'da bir yazlığa yerleşen Savama ajanları bilgi toplamaya başladı. İran'da bir yıla yakın bir süre bombalı saldırı konusunda eğitim alan ajanlar, sık sık Çorlu'ya gelerek buradaki açık arazide bombalı saldırı ve silah kullanma eğitimi veriyordu.

Ajanların, eğitimleri sırasında dönemin BB'nı Tayyip Erdoğan'ın posterine atış talimi yaptığı belirlendi. Avcı kılığına girerek arazide Savama ajanlarının atış talimlerini kameraya alan özel MİT timi, Kamiloba'daki evin sokağının giriş ve çıkışlarına güvenlik kamerası yerleştiren ajanlar, Meryem Temel Kilisesi, Bulgar Kilisesi, Koç Müzesi ve Tayyip Beyin yakın bir gelecekte açılışını yapacağı binaların önünde keşif yaparak fotoğraf çekti, kameralarla görüntü aldı.

MİT özel timi kısa sürede, Tayyip Erdoğan'ın giriş yapacağı bir binanın tümüyle havaya uçurulacağını saptadı.

İzlenmekte olan 2 İran asıllı ajan, bomba malzemesi almak için İstanbul'da harekete geçti. MİT Özel Timi, Kapalıçarşı'da dört noktadan bomba malzemesi sağlayan İran asıllı ajanları adım adım izliyordu.

Artık eyleme geçecekleri anlaşılınca MİT özel timi, Kamiloba'daki villada malzemeleri düzenek haline getiren ajanların evine baskın yapıldı. Baskında elektronik düzenekli patlamaya hazır 30 kilo güçlendirilmiş C-4 bombası bulundu. Ajanların Acem'ceyi zor konuştuğu ancak İngiliz'ceye gelince, Amerikan vurgusuyla bülbül kesildiklerini gören MİT Özel Timi hayretler içinde kaldı. Bombanın yeni sağlanan malzemeyle 60 kiloya çıkartıldığı anlaşıldı.

Çorlu baskınında 9 kişi yakalandı. Kamiloba'daki evdeyse çok sayıda silah, kroki ve fotoğraf ele geçirildi. Herkes tutuklanıp askeri cezaevine kondu. Ancak İran'dan gelen iki ajan, bir gün sabaha karşı THY'nin Londra'ya giden uçağıyla sınır dışı edildi. Sözüm ona SAVAMA ajanı olan bu iki kişi, daha sonra New York uçağına bindirildi...

Yani bu günden 20 küsur yıl önce CIA Tayyip Bey'in "gereğinden fazla Türkiye'den yana olduğunu; ABD'nin emireri olmayacağını.." saptamış ve gerekli önlemleri almaya başlamıştı...