Ekrem Bey ''gayrimümkünü mümkün kılmak mümkün değildir!''

Rahmetli Süleyman Demirel, "gayrimümkünü mümkün kılmak mümkün değildir!" derdi, bir şeyin olamayacağını anlatmak için. Aynı Şey Ekrem Bey için geçerli olur mu? Yani seçilmesi gayrimümkün müdür?

Şimdi... Her şeyden önce Millet İttifakı Ekrem Beyi aday göstermez. Çünkü Ekrem Bey, Millet İttifakı'nın adayı olur, seçimleri az farkla kaybetse bile Yeni-CHP Genel Başkanlık koltuğuna doğru uzun yürüyüşü başlatır. Kemal Bey, o sıkı sıkıya yapıştığı CHP Genel Başkanlık koltuğundan ölür de vazgeçmez. Ama 70'ini yarılamış Kemal Bey ne kadar dayanabilir 50'sinin birinci basamağındaki Ekrem Bey'e? Dirense bile partisinden ne kadar destek sağlayabilir? Partililer de her seçimde nal toplamaktan bıkmıştır; hele yeni birini deneyelim diyebilirler... Diyebilirler de o kişi Ekrem Bey olur mu? Zor!

Yeni CHP'liler Mansur Yavaş Bey'i Ekrem Bey'e tercih ederler. Her ne kadar kimi "anketlerde" Ekrem Bey Cumhurbaşkanlığı oylarının yüzde 62'sini alıyor görünse de kimse o anketleri pek ciddiye almıyor. Yani Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a karşı %62 oy alma ihtimaline gülüp geçiyor.

Ne olursa olsun Ekrem Beyin seçimleri kazanma ihtimali yüzde 5 bile olsa Kemal Bey onu aday göstermez. Evlerden uzak seçimlerde iyi bir sonuç alması bile Ekrem Beyi, Yeni-CHP Genel Başkanlık koltuğuna yakınlaştırır. O koltuk gitti mi Kemal Bey bahçede çiçek dikmeye başlar...

Türkiye'de ciddi bir muhalefet eksikliğinden söz ederken işte bunu söylüyoruz. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı için seçimler falan önemli değil: önemli olan Genel Başkanlık koltuğunda oturmak. O zaman da muhalefet... Muhalefet olarak kalmaya mahkûm.

İnsanlar soruyor: Neden 20 yıldır millet Recep Tayyip Erdoğan'ı seçiyor? Bu soruyu başka bir biçimde de sormak mümkün. Millet neden 20 yıldır Kemal Bey'in Yeni-CHP'sini seçmiyor?!

Çünkü Kemal Bey ve Millet İttifakı'nın, seçim konuşması dendi mi anladığı Recep Tayyip Erdoğan'a bağırıp çağırmak. İktidar olurlarsa ne yapıp neyi değiştirecekler; belli değil. Dahası bu millet Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığında kendini ve ülkesini güvende hissediyor. Bu, çok önemli. Millet İttifakı aynı güveni sağlayabileceğini somut bir biçimde ortaya koymak zorunda. Örneğin Savunma Sanayi konusunda ne düşünüyor? Hala bizim Doğu Akdeniz'de, Ege'de, Libya'da ne işimiz var demeyi sürdürecek mi?! O zaman da muhalefet olarak yaşamlarına devam edecekler... Bu kadar basit!