Kemal Bey o kalpağı size kim giydirdi!

Geçen gün Kılıçdaroğlu Kemal Bey'in kalpaklı bir resmi yayınlandı. Yahu, bir insana Kurtuluş Savaşımızın simgesi serpuş bu kadar mı yakışmaz. Kemal Beyim resmen II. Alayın sucusu Ahmet Kemalettin'e dönmüş. Rakipleri bu fotoğrafı büyütüp bütün ülkeye dağıtırsa tek bir oy bile alamaz. Doğru dürüst danışmanları yok mudur Kemal Beyin acaba? Bu gün bütün dünyada seçimler, televizyon ekranlarında sergilenen görüntülerle kazanılıyor ya da kaybediliyor.

Şimdi, kafana böyle traji-komik bir kalpak geçirip milyonların önüne geçersen sana kimse oy vermez. Bunun ilk örneği 1960 ABD Başkanlık seçimleridir. Kennedy ve eşi zarif, güzel Jackie rakipleri Richard Nixon ve eşinin üzerinden silindirle geçti. Adaylar aileleriyle birlikte kameraların önüne geçinceye kadar Nixon uzak ara öndeydi.

Sonra bir Hollywood yıldızı kadar yakışıklı John Kennedy'le güzel ve zarif eşi Jackie kameraların önüne geçti ve bütün anketler alt üst oldu.

İnsan dünyanın dört bir yanında aynıdır: Liderinin, uzun boylu, yakışıklı, genç ve dinamik görünümlü olmasını ister. Kafasında kepçe gibi duran bir kalpakla gülerek çevresine bakan birine o toplum oy verir mi? Kalpağın Mustafa Kemal Atatürk'e ne kadar yakıştığını düşünün, sonra da dönüp Kemal Bey'e bakın. Aman aman evlerden uzak!

Bu koşullarda Millet İttifakı'nın adayı Meral Hanım olmalıdır diyebilirsiniz. Olabilir... Olabilir de kazanabilir mi? Zor.

Peki ya Ekrem İmamoğlu? Ekrem Beyi ciddiye alan yok ki, cumhurbaşkanı adayı olarak. Düne kadar İstanbul'un bir ilçe belediyesini yöneten sonra HDP destekli oylarla İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı seçilen ama seçildiği günden bu yana salt cumhurbaşkanı adaylığı için çabalayan birine nasıl güvenecek bu millet?

Peki ya Mansur Yavaş Bey? İmamoğlu'na göre çok daha olumlu bir aday profili çizdiği doğrudur. Dahası MHP'ye yakınlığı nedeniyle o kanattan oy da alması mümkündür.

Ancak Kemal Bey ölür de yeşil ışık yakmaz Mansur Bey'e. Kemal Bey'in alabileceği en çok yüzde 20 oydan fazlasını alacağı kesin bir aday, Kemal Bey'in Yeni-CHP Genel Başkanı koltuğunda daha ne kadar oturmasına izin verir ki?!

Uzun lafın kısası Millet İttifakı cumhurbaşkanı adaylığından daha fazla kaçamaz Kemal Bey. Kaçarsa, Genel başkanlık koltuğunu boşaltması gerekir ki, bu da 74 yaşında tam emeklilik demektir!!!