CHF'nin yalan tsunamisi

“Aaah ah enkazlarla mı uğraşalım, bu tür haberlerle mi bilmiyorum. Ne olur yük olmayın, yardımcı olun. İzmir Büyükşehir Belediyesinin de dahil olduğu koordinasyon ile ve eşit şartlarda yardımları ulaştırıyoruz. Hiç bir binaya hasarlı olduğuna dair henüz belge verilmedi ve de yüzlerce vatandaşımız şu an çadırları kullanıyor. Destek olan herkese teşekkür ederiz. Tekrar geçmiş olsun #İzmir.”

Yukarıdaki tweet Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nın başındaki isim olan Mehmet Güllüoğlu’na ait.

Ekibiyle birlikte bir yandan enkaz altında kalmış halkımıza kurtarmaya çalışırken bir yandan da Cumhuriyet Halk Fırkası’nın yalanlarını yüzlerine çarpmakla uğraşıyor.

Cuma günü İzmir’de meydana gelen ve 70’e yakın vatandaşımızın vefat ettiği deprem sonrası Cumhuriyet Halk Fırkası unsurları sosyal medyayı yalan tsunamisine maruz bıraktılar. Fırkanın en tepesinden en aşağısına art arda yaydıkları yalan haberlerle deprem bölgesine giden yardım ekiplerinin ve halkın morallerini bozma derdindeler.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da mezkûr tweeti, Cumhuriyet Halk Fırkası’nın İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin yalanı üzerine yazdı. Cumhuriyet Halk Fırkası’nda Böke’ye düşen yalan şuydu: “AFAD çadırlarını kullanabilmeniz için evinizin hasarlı olduğunu belgelemeniz gerekiyor. Belediyelerimizin çadırlarını ise ihtiyaç sahibi olduğunu belirten herkes kullanabilir.”

Böke’nin bu yalanını İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı da şu sözlerle yalanladı: "Böyle bir şey yok! Yalan söylüyor demeyelim de yanlış biliyor diyelim. AFAD 1040 çadır kurdu. (268'i boş, ihtiyacı olan istediği gibi gelir kalır) Kurulumlar AFAD koordinesinde devam ediyor. Lütfen sessiz olun! Arkadaşlarımız enkazın altında canları pahasına çalışıyor!"

AFAD Başkanı Güllüoğlu da “Ne olur yük olmayın” diyor ama hepimiz biliyoruz ki Cumhuriyet Halk Fırkası kurulduğu günden beri Müslüman Anadolu halkının sırtında bir yük! Bu halkın sırtından da inmek nedir bilmiyor. “Yeni Türkiye” diyoruz ama maalesef köhnemiş Türkiye’nin küflü yapılarıyla uğraşmaya devam ediyoruz. Bu aziz halkın yakasından düşmek nedir bilmediler.

1999 senesindeki 2 depremde devlet enkaz altında kalmıştı. Gazetelerde “Devlet aranıyor” manşetleri atılıyordu. Müslüman Anadolu halkına zulmetmek için kurulan 28 Şubat cunta hükumetinin Başbakanı bakanlarına ulaşamıyordu ki nerede kaldı enkaz altında kalan halka ulaşmak!

Devlette yaşanan bu rezaleti gören “Yeni Türkiye”nin mimarı Recep Tayyip Erdoğan AFAD’ı kurdurdu. Kurulduğu günden beri de ihtiyaç duyulan her alanda çok başarılı işlere imza attılar.

Cumhuriyet Halk Fırkası mensubları yalan üretmekten mütevellit zihinleri iyiye, güzele, doğruya kepenk indirdiğinden devletin halkın yararına çalışmasını idrak edemiyorlar. Yalan tsunamisi ayaklarının altındaki toprağı daha da derinleştirdiğinin farkında değiller, aman uyandırmayın, müstahaklarını bulsunlar!..