Filistin hiçbir zaman İsrail olmayacak!

Filistin bir davanın adı, bir imtihanın, bir varoluş biçiminin, bir muhasebenin, bir derdin adı. Doğacak milyonlarca çocuğun adı, çocuğuna son nefesinde şahadet getirten annelerin adı. Filistin bir secdenin, bir kıyamın adı. Filistin bu çağda Müslüman olmanın adı, insan olmanın, vicdanı olmanın adı.

Filistin cesaretin adı, İsrail'in demir kubbelerine karşı taşların galip geldiği bir savaşın adı Filistin. İsrail askerlerini parmak sallayarak korkutan cesur yürekli çocukların adı Filistin.

Bu yüzden sanma ki ben bir şey yapamam. Varsan bir şeysin, 'hayır' diyorsan bir şey yapıyorsun zaten. Zulme mani olamıyorsan da zalimi ifşa edersin zulmü duyurursun.

Filistin'in sesi oluyorsan, bu zulme karşı çıkıyorsan zaten bir şey yapıyorsun.

"Ne yapabilirim ki?" deme sakın! İlla yapabileceğin bir şey var.

Sözümüzün tesiri olmuyor, yaptığımız hiçbir şey sonuç vermiyor duygusu zaten körelten bizi. Yenik düşmek tam da bu çünkü.

Hayır, öyle değil! Yapabileceğin çok şey var!

Bu mücadeleyi ayakta tutmak başlı başına bir şey zaten. İtirazını sürdürmek, pes etmemek, her bedele rağmen "Filistin Filistinlilerindir" demek. "Filistin'deki şiddetin kaynağı İsrail işgalidir" demek.

Her mecrada bunu söylemek, zaman, yer, ayırt etmeden tekrara etmek, tekrar etmek...

Yalanın bile tekrar edile edikle tesir ettiği bilimsel bir gerçek iken neden bu hakikati tekrar etmekten imtina edelim?

Tekrar edelim; İsrail bir işgalin adıdır, bir terör devletinin adıdır. Kalleşçe saldırmanın, korkaklığın ve zulmün adıdır.

Ve zulüm asla payidar olmayacaktır.

"İsrailli" denilen kişiler "yerleşimci" değil işgalcidir. Haremi Şerif'ten alevler yükselirken dans eden Siyonistler, hiçbir zaman o topraklarda rahat yüzü görmeyecekler. Asla huzur bulamayacaklar, işgal ettikleri topraklarda, çaldıkları evlerin, tarumar ettikleri hayatların bedelini asla huzur bulamayarak ödeyecekler. Kıyamete kadar da sürse bu, Filistin hiçbir zaman İsrail olmayacak.

İsrail, İslam dünyasının kalbine saplanmış bir hançer gibi, orada durduğu müddetçe kanatıyor. İsrail'e devlet statüsü verildiği günden bu yana işgal politikasıyla topraklarını genişletti ve giderek Filistin'i bir avuç toprağa sıkıştırdı. Milyonlarca Filistinliyi evinden vatanından etti ve mülteci konumuna itti. Sonra da onların yeniden vatanlarına dönmelerine mani olacak şekilde işgalini genişletti. İsrail'e verilen desteğin bir benzeri, ABD başta olmak üzere Batılı ülkeler tarafından PKK'ya veriliyor. Yahudilerle Kürtler arasında özdeşlik kuruluyor ve İslam coğrafyasında Batı'nın karakolu, acentesi, üssü olarak iş görecek ikinci bir terör devleti olarak PKK destekleniyor.

Türkiye'nin uzunca süredir Batı bloku tarafından hedefe konulması da bununla ilgili. ABD ve Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamında terör örgütü listesinde olmasına rağmen PKK'nın PYD üzerinden siyaseten meşrulaştırılmaya çalışılması, silahlandırılması ve ordulaştırılması bu yüzden.

İsrail'in mahallelerinde duvarlara asılmış haritalarda Türkiye diye bir ülke yok. Türkiye'nin yarısı Ermenistan diğer yarısı Kürdistan'a pay edilmiş kalanı da "vaadedilmiş topraklar" olarak İsrail'e katılmış haritalar bunlar.

Bu yüzden sanma ki yapabileceğin bir şey yok. Yapmak zorundasın zaten. "Filistin Filistinlilerindir" demek, "Türkiye Türkiye'dir" demekle aynı şey.

Aynı şekilde Suriye'nin bütünlüğünü savunmakla Türkiye'nin sınırlarını savunmak aynı şey.

Filistin'de Türk bayrağına sarılan şehit cenazelerini ne sandın? Filistin için toprağa düşen her şehit, senin de şehidin.