‘Hak yol Ýslam yazacaðýz!'

Sol kesimin 68 kuþaðýndan çok söz edilir de silahlý devrim yaparak yönetimi ele geçirmeyi hedefledikleri için havanda su döðdüklerinden pek bahsedilmez. Gerçi Oral Çalýþlar gibi Hasan Cemal gibi öz eleþtiri yapýp ne kadar hayalperest olduklarýný yazanlar çýkmadý deðil.

Ama Baþkan Erdoðan'ýn da içinde bulunduðu Ýslami kesimin 78 kuþaðý, 22 yýldýr iktidardadýr ve hedeflerinden önemli bir kýsmýný gerçekleþtirmiþtir.

Öz vatanýnda garip öz vatanýnda parya muamelesi gören 78 kuþaðýnýn iktidarý da gökten zembille inmemiþtir. Kuþaðýn fikir hamurunu yoðuran Mehmet Akiflerden, Necip Fazýllardan baþlayan çileli bir süreçten geçmiþtir.

Siyasi süreç ise baðýmsýzlar hareketiyle 1969'da baþlamýþ, 26 Ocak 1970 tarihinde Milli Nizam Partisi'nin (MNP)kuruluþuyla resmiyet kazanmýþtýr.

Dindarlar üzerinden iktidar olan ama dindarlara sahip çýkmayan sað partiler karþýsýna tamamýyla Ýslami hassasiyetle kurulan MNP, bütün yurtta büyük kabul görmüþtü.

Rahmetli Necmeddin Erbakan hoca il ili ülkeyi geziyor hedeflerini açýklýyor ve toplumda büyük beðeni topluyordu.

Öyle kuþ diliyle konuþmuyordu açýkça Ýslam diyordu. Hatta Abdurrahim Karakoç'un Hak Yol Ýslam Yazacaðýz þiiri partinin adeta marþý haline gelmiþti.

Kör dünyanýn göbeðine

Hak yol Ýslâm yazacaðýz.

Kuþlarýn göz bebeðine

Hak yol Ýslâm yazacaðýz.

Yola, aðaca, pýnara

Esen yele, yaðan kara

Yaðmur yüklü bulutlara

Hak yol Ýslâm yazacaðýz.

Koç burcuna, yay burcuna

Bebeklerin avucuna

Minarelerin ucuna

Hak yol Ýslâm yazacaðýz.

Bucak bucak, köþe köþe

Kara taþa, kor-ateþe

Yýldýza, aya, güneþe

Hak yol Ýslâm yazacaðýz.

Askerlerin miðferine

Kaðnýlarýn tekerine

Buda´nýn tunç heykeline

Hak yol Ýslâm yazacaðýz.

Her kapýnýn eþiðine

Her sofranýn kaþýðýna

Balalarýn beþiðine

Hak yol Ýslâm yazacaðýz.

Herkes duyacak, bilecek

Saklanmaz gayrý bu gerçek

Yaprak yaprak, çiçek çiçek

Hak yol Ýslâm yazacaðýz.

'Hak yol Ýslam Yazacaðýz', 20 Mayýs 1971'de MNP'nin kapatýlma gerekçelerinden biri oldu.

Ama MNP iþaret fiþeðini çakmýþtý. Kimi hayýr cemiyetlerinden öte sosyal faaliyeti bulunmayan dindar kesim artýk siyasette ilk adýmýný atmýþtý.

Bugün iktidardaki 78 kuþaðý o cesur adýmýn eseridir.

O cesur adýmýn lideri Necmeddin Erbakan'dý. O da yalnýz yürümüyor bir avuç serdengeçti ile birlikte hareket ediyordu.

Ýþte o serdengeçtilerden biri olan 86 yaþýndaki Rýfat Boynukalýn aðabeyi bayramýn birinci günü ikindi namazýndan sonra Fatih Camii'nden Hakk'a uðurladýk.

ÝTÜ mezunu bir mühendisti. Talebeliðinde ÝTÜ'de hoca olan rahmetli Erbakan'ýn dikkatini çekmiþti.

Rýfat Boynukalýn, Erbakan hocanýn baþlattýðý mücadelenin en zor anlarýnda yanýnda duran ender þahsiyetlerden biri olmuþtur.

Erbakan hoca siyasetten önce Türkiye Odalar Birliði'ne girmiþ ve baþkan seçilmiþti. Ama dönemin saðcý iktidarý onu polis zoruyla atmak istediðinde o direnmiþti. Ýþte o direniþte Erbakan hocanýn yanýnda duran cesur þahsiyetlerden biriydi Rýfat aðabey.

Erbakan hoca ondan sonra siyasete girmeyi kararlaþtýrdý ve 17 arkadaþýyla MNP'yi kurdu. Ýþte o kuruculardan biri de Rýfat aðabeydi.

Ben 1974 yýlýnda Ýstanbul'a geldim ve bir müddet Fatih'deki Fetih Öðrenci Yurdu'nda kaldým. Halýcýlar caddesinde Boynukalýn Eczanesi vardý. Rýfat aðabeyin rahmetli hanýmýnýn eczanesiydi. Dindarlar o dönemde dayanýþma içinde olduðu için Boynukalýn Eczanesi camianýn eczanesi sayýlýrdý.

Rýfat aðabeyi tanýrdým ama dostluðumuz Medine-i Münevvere'de baþladý.

Yetmiþli yýllar anarþinin kol gezdiði yýllardý. Üniversitelerde sürekli olaylar çýkar doðru dürüst ders yapýlmazdý.

Biz Ýslam'ý savunuyorduk ama doðrusu köklü bir Ýslami bilgiye sahip deðildik. 'Önce Ýslam'ý öðrenmek gerekir' diyerek ben 1976 yýlýnda yükseköðrenim için Medine'ye gittim ve Ýslam Üniversitesi'ne kayýt yaptýrdým.

Medine'de ecdadýn vakýflarýndan Beþiraða Medresesi vardý. Türk öðrenciler kalýyordu. Bana da bir oda verdiler.

1977 ya da78 tam hatýrlamýyorum. Rýfat aðabey Medine'ye gelmiþti. Ben kendisini davet ettim ve o mütevazý insan birkaç gün benim misafirim oldu. O yüzden 'Bir mühendisin senin odanda ne iþi var!' diye çýkýþan Türk asýllý vakýf nâzýrýyla da aramýz açýldý.

Hatta rahmetli Ali Ulvi Kurucu bey beni teselli için nâzýr hakkýnda, Erbakan'ý TOBB'dan atan "Demirel gibi bir adam aldýrma." demiþti.

TOBB'daki olaydan MNP'nin kuruluþuna tüm geliþmeleri uzun sohbetlerimizde bizzat kendisinden dinlemiþtim.

Ben 1981 yýlýnda mezun olunca döndüm. Rýfat aðabey uzun yýllar Suudi Arabistan'da çalýþtý. Sonra bir ara Medine'ye yerleþti. Son umre ziyaretimizde bizi evinde aðýrlamýþtý.

Sýk sýk görüþürdük. Kâh Medine'de kâh Ýstanbul'da. Çoðu kez de telefonla.

Son görüþtüðümde Konya'da olduðunu söylemiþti. Arife günü vefat haberi geldi.

Allah rahmet eylesin.

Dürüsttü, mütevazýydý, aklý selim sahibiydi, ileri görüþlüydü, müdanasýzdý, doðruyu söylemekten çekinmezdi.

Aklýna yatmayan fikirlere itiraz eder gereðinde muhatabýný ikaz ederdi.

Mesela 1969 seçimlerinde Erbakan hoca eþinin memleketi Balýkesir'den baðýmsýz aday olmak istediðinde Rýfat aðabey, Balýkesir'den seçilemeyeceðini, Konya'dan seçilebileceðin söylemiþ hoca da Konya'dan aday olmuþ ve seçilmiþti.

Siyasi hareketin mimarlarýndan olmasýna raðmen MNP'den sonra siyaset dýþýnda kaldý. Ýsteseydi vekil de olabilirdi bakan da. Ama o siyaseti kenardan izledi. Erbakan hoca tarafýndan kendisine yapýlan milletvekilliði tekliflerini de kabul etmedi.

Hasbi, harbi ve müstaðni idi.

Çocuklarýnýn yetiþmesine önem verirdi. Hatýrlýyorum seksenli yýllardaydý, küçük oðlu Mehmed, 71 günde hafýz olmuþtu ve Arap gazeteleri haber yapmýþtý. Ýþte o hafýz bir dönem Ayasofya Baþ Ýmamlýðý görevini yürüten Prof. Dr. Mehmed Boynukalýn'dýr!

En büyük oðlu Ömer mücahit ruhlu, hareketli ele avuca sýðmaz bir yiðit insandý. Çok talihsiz bir kazada hayatýný kaybetti. Rahmetli Ömer'ín oðlu yani Rýfat abinin torunu bir dönem AK Parti'de milletvekilliði ve gençlik ve spor bakan yardýmcýlýðý yapan halen Ýngiltere'de bulunan Abdurrahim Boynukalýn'dýr.

Rýfat aðabey çocuklarýnýn Ýslami ilimlerde ehl-i sünnet istikametinde kariyer yapmasýný bizzat istemiþ yönlendirmiþ ve baþarmýþtý.

Mehmed Boynukalýn gibi diðer oðlu Prof. Dr. Ýbrahim Ertuðrul da, kýzý Dr. Hatice Boynukalýn Þenkardeþler de Ýslami ilimlerde kariyer yapmýþ deðerli ve saygýn ilim adamlarýdýr.

Amel defterinin açýk kalmasýný saðlayacak evlatlarýyla, güçlü bir sadaka-i cariye býrakarak en büyük yatýrýmý ebedi âleme yapmýþtý Rýfat aðabey.

Dâvânýn temel taþlarýndan biri olan Rýfat aðabeyin cenazesinde yetmiþli yýllarýn delikanlýlarýný saçý sakalý aðarmýþ olarak gördük cenazede.

Dönemin Akýncýlar Baþkaný Mehmet Güney, MSP Ýstanbul Gencik Kollarý Baþkaný Nureddin Acar göze ilk çarpanlardandý.

Cenazede göze çarpan iki de siyasetçi vardý. AK Parti Ýstanbul Ýl Baþkaný Osman Nuri Kabaktepe ve GP Genel Baþkaný Ahmet Davudoðlu!

Merhuma Cenabý Hakk'dan rahmet-i vasia deðerli yakýnlarýna ecr-i azim ve sabr-ý cemil diliyorum.

Mekaný cennet olsun.