How are you Kemal, welcome Meral!

Joe Biden kapıdan içeri girince önce Kılıçdaroğlu Kemal Bey hazırola geçti, sonra da Meral Hanım. Kemal Bey ağzının kenarından tısladı:

"Dostlarımızla iktidara yürüyeceğiz diyordum ya Meral Hanım? İşte en has dostumuz bu; ABD Başkanı Biden..."

"Öyle mi? Hello Mr Biden.."

Biden şaşkın şaşkın çevresine bakınır. Kimdi bu adamla kadın?

"Who are they?"

Açıklamaları dinledi. Demek o küçük adam Türkiye'deki ana muhalefet partisinin genel başkanıydı; hanım da, onun iktidara gelirlerse koalisyon ortağı olacak partinin Genel Başkanı. Erdoğan'a karşı bunlar seçim kazanabilir miydi? Biden hemen sağında duran Dış İşleri Bakanı Anthony Blinken'a sordu:

"Bu ikili Erdoğan'ı yenebilir mi?"

Blinken ne bileyim gibilerinden omuz silkti

"Peki, Erdoğan'ın onların beni ziyaretinden haberi var mı sence?"

"Onlara sorsak yok derler ama bence vardır. Bunu seçim sırasında çok iyi kullanacaktır."

"Nasıl?"

"Nasılı var mı efendim. Siz şu anda, Ermeni soykırımı dedikten sonra yani, Türklerin en sevmediği adam oldunuz! Bunlar da sizinle iş birliği yapıyorlar..."

"Benimle değil!! Amerika'yla!!"

"Her neyse... Onların gözünde Amerika sizsiniz."

"Vay be! Ben neymişim de haberim yokmuş! Neyse...sen görüş bunlarla...sonra da Hollywood'a falan yolla; Miki Fareyle tanışıp resim çektirsenler..."

Bu lafların ardından Biden odadan çıkıp gitti..

Aslında CIA'nın yaptırdığı bir araştırma, Kemal Bey'in ağzıyla kuş tutsa Tayyip Bey'i sandıkta yenemeyeceğini ortaya koymuştu. Meral Hanımınsa bırakın seçim kazanmayı, Millet İttifakının adayı olmasının bile çok zor olduğunu belirtmişti. Yani Tayyip Beyin bu saçma sapan ziyareti kullanmaya hiç ihtiyacı yoktu. Kısacası, bu ikilinin, ABD'ye gelip Biden'le görüşmesi anlamsızdı ama gene de ahbap çavuşlar, denize düşen yılana sarılır hesabı Biden'a sarılmışlardı... Ha, Biden yılan falan değil bunamasına çeyrek kalmış, ABD'nin dışında dünyanın ikinci ve üçüncü sınıf yaratıklarla dolu olduğuna inanmış cahil bir ihtiyardı. Türkiye'nin 2023 seçimleriniyse etkilemesi, ne yaparsa yapsın, mümkün değildi. Çünkü Türkiye onun kafasında biçimlendirdiği 1970'lerin ülkesi değildi artık. İşte ABD'yi ürküten de buydu... Bizim ahbap çavuşlarsa hala 30 yıl geriden geliyorlardı. Kemal Beyin "dostlarımız" dediği Biden'le bırakın CB koltuğuna oturması mahalle bekçisi secilmesi bile mümkün değildi. Ama umut Kemal Beyin ekmeğiydi işte...ye Kamal'im ye!!