Kemal Abi ''N'ayır n'olamaz'' der ve ortalık birbirine girer!!

Kılıçdaroğlu Kemal Bey HDP'nin çağrılarıyla karışık dağdaki PKK'nın feryadına kulak verir ve 2015'den bu yana aynı tezkereye EVET derken çark eder ve kendisine göre gür herkese göre cılız bir sesle: "NAYIIRR" der, Yeşilçam günlerinden kalma bir vurguyla!

İşin şakası bir yana; HDP'nin CB seçimlerinde ihtiyaç duyacağını varsaydığı desteğini sağlamak için böylesi bir söyleme gerek duyduğu besbelli Kemal Beyin. Eğer gerçekten tezkereye karşı olsaydı 2015'den bu yana niye EVET demekteydi?

Bunun bir cevabı yoktur. Ha akla şu soru gelebilir: "Kemal Bey 2023 seçimlerinde Millet İttifakı'nın ortak adayı mı olacaktır da HDP'nin oylarına mı ihtiyacı vardır? "

Bunun cevabı hayırdır elbet. Tayyip Erdoğan'la birebir seçime girdiği an, Cumhurbaşkanının onun üzerinden silindirle geçeceğini bilmez mi? Bunun için de asla ve kat'a aday olmayacaktır. Dahası seçilme ihtimali yüzde 10 bile olsa bir başka adaya da yeşil ışık yakmaz. Yani ne İmamoğlu ne de Yavaş aday olabilir. Çünkü bu adaylardan biri seçimi kazanırsa, uhuyla mabadını yapıştırdığı Yeni CHP Genel Başkanlık koltuğunu da bırakmak zorunda kalacaktır! Bu onun için felaketlerin en büyüğü olur. Çünkü gideceği hiç bir yer yoktur! Belki bir dönem daha İzmir Milletvekili olarak Mecliste kalabilir; o kadar!

Yeni CHP'nin tezkereye HAYIR demesini akılla ve de mantıkla açıklayamaz Kemal Bey. Açıkça çıkıp "HDP istedi biz de yaptık!" diyemez. Çünkü dediği an CHP'nin, ister yenisi ister eskisi olsun, terör ve teröristlerle kol kola girmiş bir partinin dümen suyuna girdiğini itiraf etmiş olacaktır.

Kemal Bey, ikide bir dostlarımızla birlikte iktidara yürüyoruz demekte. Kim bu dostları? Herhalde Millet İttifakını kastetmiyor. O zaman akla Biden'ın ABD Başkanlık seçimleri öncesinde Erdoğan'a yönelik söylemleri geliyor. Biden, barışçı yollarla, Tayyip Bey'in iktidardan indirileceğini yerine de muhalefetin getirileceğini söyledi. Tabi böyle söyleyecek çünkü gezici vaiz ve adamlarıyla birlikte silahlı darbeyi denedi ama olmadı! Millet CB'nin çağrısına uyarak sokağa çıktı ve darbecileri yok etti!

Kemal Beyin dostlarını postlarını bir yana bırakarak Türk Milletiyle birlikte iktidara yürüyeceğini söylemesi çok doğru olur. Olur da bunu mümkün olmayacağını yani Millet'in ona oy vermeyeceğini biliyor. Bu yüzden böyle, dalgalı denizde bir ceviz kabuğu örneği, bir o yana bir bu yana savrulup durmakta...Ne diyelim? Yazık Atatürk'ün partisine; çok yazık!!