Kemal Bey'den CB olur mu?

Zamanında biri kalkıp da Kemal KIlıçdaroğlu'ndan CHP'ye Genel Başkan olur mu diye sorsaydı ve de biz KK'yı tanısaydık, hep bir ağızdan "Hayır" diye bağırırdık! Keşke bu soru sorulsaydı ve biz de hayır diye bağırabilseydik. O zaman Türk demokrasisi muhalefetsiz kalmazdı!!

Bu gün CHP oyları yüzde 20'nin altına düşmüşse bunun tek sorumlusu Kemal Bey. Eğer ülkede kimse onun CB olamayacağına inanmıyorsa bunun tek sorumlusu gene Kılıçdaroğlu. Daha düne kadar kimsenin adını duymadığı Ekrem İmamoğlu, Kemal Bey'e salt partililerin verdiği oylarda bile tur bindiriyorsa, "Millet İttifakı'nın CB adayı kim olsun" sorusuna "Mansur Yavaş" cevabı geliyorsa, KK siyasî hayatının sonuna gelmiş demektir.

KK'nın başkan adayı olmayı düşünmesinin en büyük nedeni CHP Genel Başkanlık koltuğundan ayrılmak istememesidir. Garip, hala ne ve nasıl olduğu pek anlaşılamayan bir kaset tezgâhı sonucu CHP'nin başına paraşütle indirilmiş, ne Türkiye'yi, ne bu ülkenin siyasi coğrafyasını kestirebilen, CHP'yi Atatürk'ün kurduğunu bilse bile bunun anlamını kavrayamayan biri ülkede muhalefeti yerle bir etmiştir.

KK'nın yurt içi gezileri de tam bir güldürü. Örneğin baba Şanlıurfa'ya gider, "Türkiye'de fındığın yüzde 70'i bu ilimizde yetişiyor!" diyerek Karadeniz'le Güneydoğu Anadolu'yu birbirine karıştırır. Giresun'a henüz gitmedi ama giderse, fıstık üretimi şampiyonu ilan edebilir bu güzel ilimizi.

Ne var ki, Kemal Bey'in insanların tövbe tövbe demesine neden olan demeçleri:

"Bizim Libya'da ne işimiz var? Afrika'dan bize ne? Doğu Akdeniz'de niye varız? Savaş mı çıkarmak istiyoruz?!" bitmek bilmiyor!

Bunlara cevap vermek zahmetinde bile kalmamalı insan. Sıradan bir vatandaş, bu soruların cevabını rahatça verir. Bunları sormak Kemal Bey'in de aklına gelmez ama o çok değerli danışmanları var ya? İşte onlar ısıtıp ısıtıp önüne sürüyorlar; o da sormadan etmeden, dilinin paçasını sıvayıp dalıyor bu sığ sulara... Ve her seferinde boğulmaya teğet; son saniyede kurtuluyor.

Kemal Bey'den CB adayı olur mu?

CHP'ye genel başkan da olmazdı... Ama oldu işte...

CB adayı? Vallahi bakarsınız olur...

Peki ya seçimden sonra? Ne olur; seçimden sonra hem CHP hem Türkiye ondan kurtulur!!