''Türkiye bölgenin en güçlü ülkesidir... Nokta!!''

Türkiye'nin bölgedeki en güçlü ülke olduğunu biz söylemiyoruz. ABD söylüyor, istemeye istemeye. Rusya söylüyor yüzünü buruşturarak. Fransa'nın Macron'u söylüyor geğire geğire. Miçotakis ve Yunan Genel Kurmayı söylüyor mide bulantıları arasında.

Coğrafi açıdan baktığımızda bu bölgedeki herhangi bir gücün tek bir amacı vardır: Karadeniz ve Doğu Akdeniz'i denetlemek. Boğaziçi'nin Türk denetiminde olması Avrupa'daki emperyalist güçleri Balkanlardan çıkarmak ya da onları kararlılıkla engellemek anlamına gelir. Bu nedenle Türkiye'nin Balkanlar'da, güçlü bir biçimde var olması, bölgenin en güçlü ülkesi kimliğini elden bırakmaması için gereklidir.

Ve 2040 yılının ortalarında Türkiye, eğer içten engellenmezse, dünyanın öne gelen güçlerinden bir olacaktır. Türkiye ile Rusya tarımsal ürün ve enerji sağlayacak, derin bir ilişkiler düzeni kuracak. Birlikte Irak ve Suriye'de egemen olacak, dünya petrol ve doğalgaz piyasalarında boy gösterecek. Zamanla Rusya/Türkiye birlikteliği Suudi yarımadasına da uzanacak...

Türkiye, Rusya'yla olan iş birliğine ara vererek bu kez ABD'nin onayla etkisini doğuya, Ukrayna'ya uzatacak. Bu arada Macaristan ve Romanya'yla bir çıkar çatışması yaşaması mümkün görülüyor. Ancak bunun silahlı bir çatışmaya dönüşmeden masada çözülebilmesi pek güç olmasa gerek.

Türkiye güneydoğu Avrupa'da büyüyen gücüyle ve de ABD'nin onayıyla İtalya'yı rahatsız etmeye başlayacak Öteden beri istikrarı bir türlü yakalayamayan Mısır, yeni bir iç bunalımla karşılaşacak, Türkiye'nin önde gelen Müslüman ülke olması nedeniyle Mısır'a, düzeni sağlamak için girmesi. kırılma noktası olacaktır.

Türkiye, Mısır'ın da boyun eğmesiyle Süveyş Kanalını denetlemeye başlayacak ve eğer aklını kullanır, zafer sarhoşluğuna kapılmazsa Batı Avrasya'da da belirleyici bir güç olabilecektir.

Süveyş Kanalının denetimi Türkiye için başka imkanlar da sağlayacaktır hiç kuşkusuz. Zaten Güneye, Arap Yarımadasına doğru yol alan Türkiye, isyancı Araplarla çatışacak. Onları kısa sürede yok edecektir.

Türkiye yüzyılın ortalarında Rusya ve Balkanları da geçerek Polonya ve Doğu Avrupa ittifakının geri kalanıyla da çarpışacak. Gücünü Basra Körfezine kadar yayan, Süveyş kanalını da eline geçiren Türkiye Polonyalıların, Hintlilerin, İsrail'in ama herkesten önce ABD'nin korkulu rüyasına dönüşecektir.

Türkiye dünyanın egemen ülkelerinden bir olabilir...olabilir de Türkiye'yi yönetenlerin kim olacağı da çok önemlidir. Gölgesinden bile korkan, oturduğu koltuktan kıpırdamak istemeyeni biri mi olacaktır bu kişi yoksa ayağa kalkıp da kükrediğinde herkesin köşe bucak kaçıp saklandığı biri mi?