Kore'de ne işimiz var be! ABD 50 yıldır Kürt devleti kurmak için uğraşıyor (2)

Biz Kore'de tam tamına 721 şehit verdik! Ne işimiz vardı Kore'de? Ne arıyorduk orada? Bilmem! Varsa bilen çıkıp söylesin! Güney Kore bizden yardım mı istemişti? Yooo.. Biz, ABD istedi diye Kore'nin yolunu tutmuştuk..

Bizim bu anlamsız Kore serüvenimiz yıllarca tartışıldı. Kimine göre Kore'ye gitmemizin nedeni ABD'yle dostluğumuzu (!) pekiştirmekti. Kimine göreyse, ABD bizi SSCB'nin kucağına bırakmakla tehdit ettiği için Kore'nin yolunu tutmuştuk. Kore Savaşından uzunca bir süre sonra ABD, Kürt Devleti kurma senaryosunu komutanların masasına getirdiyse de, başta Gen. Kur. Bşk ve ordu komutanları "hayır" dedi; bu konuda hükümete olumlu görüş bildirmeyeceklerini söyledi.

Aradan yıllar geçti ve 2 Aralık 1991 tarihinde Orgeneral Doğan Güreş, yanında kuvvet komutanlarıyla İstanbul 26. Zırhlı Birlikleri denetlemek için Tugay Komutanlığına gitti.

Yemekten sonra komutanlar kahve istedi; 10-15 dakika sonra kahveleri geldi. Genelkurmay Başkanı kahvesinden bir yudum aldı, yüzünü buruşturarak: "Komutan kahvesi diye içine kahve dolduruyorlar, çok da acı oluyor." dedi. Tam bu sırada KK Komutanı Muhittin Füsnoğlu kahvesinden bir yudum aldı: "Komutanım kahve hem çok acı hem de içinde bir şeyler var!" diyerek kahveyi yere fırlattı.

Kahveleri hazırlayan subay gazinosunda görevli erler Mustafa Akın ve Mehmet Saka'nın peşine düşüldü ama, ikisi de kahveleri hazırladıktan sonra kayıplara karışmıştı. Adli tıp kurumu kahveleri inceledi. Kahvelerde öldürücü etkiye sahip rodyoaktif siyanür bulundu!!

Bu arada CIA Türkiye Masası eski Şefi Graham Fuller ABD'de yayımlanan bir gazeteye demeç vererek: "Biz burada Kürdistan'ı kuracağız ve Türkler de yardım edecek. Etmezlerse bunun faturasını çok ağır öderler. Yani, ya bizimle olursunuz ya da karşımızda!" demişti. Fuller'ın ne demek istediğini TCG Muavenet Muhribini vurarak gösterecekti ABD!

Ama Türkiye, her şeye rağmen hayır demeyi sürdürdü.

ABD'nin gazabıysa hiç bitmedi. İşi askerlerimizin başında çuval geçirmeye kadar sürdürdüler. Ardından gizli eller ve ABD'nin uşağı FETÖ'cülerce yürütülen Ergenekon, Balyoz, casusluk vb. gibi davalar gündeme geldi.

Ve ABD Kuzey Irak'ta Kürt Devletini kurdu. Türkiye'yi adım adım Federasyona sürüklüyordu ki, Tayyip Erdoğan, "Hössttt!!" deyinceye kadar. Bunun üzerine Joe Biden, Erdoğan'ın muhalefetçe devrileceğinden söz etmeye başladı...