Þube müdürlüðünü reddeden Türkiye

Türkiye'de her çocuk CIA, MOSSAD gibi operasyon kabiliyeti yüksek istihbarat servislerinin abartýlý hikâyeleriyle büyümüþtür. Bu istihbarat örgütleri dünyanýn her yerinde istediðini yapabilen, yeryüzünün neresinde olursa olsun zor durumda kalan vatandaþýnýn yardýmýna koþan teþkilâtlar olarak bizlere belletilmiþtir.

Bahsi geçen istihbarat servislerine 'mutlak güç' olarak vasfedenlerin, bu istihbarat örgütlerinin haberi olmadan dünyada yaprak kýmýldamadýðýna iman edenlerin sayýsý oldukça fazladýr. Halk arasýnda ve özellikle de bürokrasi ve siyasette bu inançta olanlar toplumun çoðunluðunu oluþturuyordu. Devlet kademesinde yer alanlar Türkiye'deki yabancý istihbarat þefleriyle 'iyi iliþkiler' kurmuþlardýr.

Ýliþkinin hangi boyutta olduðunu da, toplamda 7 yýl (1962-1964 ve 1966-1971) MÝT Müsteþarlýðý yapan Fuat Doðu'nun sözlerinden öðrenelim: "Ben MÝT müsteþarlýðý yapmadým, CIA'nýn þube müdürlüðünü yaptým. Bir CIA yetkilisi gelse, beni Sinop'a götür dese onu oraya götürmekle memurum."

Eski Türkiye'de yaþanan rezillikleri ve yabancýya memur edilen devleti ne kadar anlatýrsak anlatalým Fuat Doðu'nun "Ben MÝT müsteþarlýðý yapmadým, CIA'nýn þube müdürlüðünü yaptým." sözü kadar tesirli olmaz.

Doðu'nun mezkûr sözü aklýma þu suali getiriyor:

Söylemelerinde bir mahzur olmasaydý

Acaba Eski Türkiye'de kaç Cumhurbaþkaný "Ben Cumhurbaþkanlýðý yapmadým, CIA'nýn þube müdürlüðünü yaptým.",

Acaba Eski Türkiye'de kaç Baþbakan "Ben Baþbakanlýk yapmadým, CIA'nýn þube müdürlüðünü yaptým.",

Acaba Eski Türkiye'de kaç Bakan "Ben Bakanlýk yapmadým, CIA'nýn þube müdürlüðünü yaptým."

Acaba kaç Eski Türkiye'de Genelkurmay Baþkaný "Ben Genelkurmay Baþkanlýðý yapmadým, CIA'nýn þube müdürlüðünü yaptým.",

Acaba Eski Türkiye'de kaç bürokrat, "Ben bürokratlýk yapmadým, CIA'nýn þube müdürlüðünü yaptým." derdi.

CIA'nýn yerine MOSSAD'ý, KGB'yi ve diðer yabancý istihbarat örgütlerini de koyabilirsiniz. Türkiye yabancý gizli servisler cennetiydi.

Evet "cennetiydi" ama Recep Tayyip Erdoðan liderliðindeki Yeni Türkiye yabancý gizli servisler için artýk cennet deðil cehennem!

MÝT eskiden olduðu gibi yabancý ülkelerin istihbarat þubesi deðil. Yeni Türkiye'de MÝT'e olmasý gereken hüviyet kazandýrýldý ve art ardýna baþarýlar gelmeye baþladý. Son birkaç ayda yurt içinde Ýsrail, Rusya ve Ýran gizli servis elemanlarýna yapýlan operasyonlar bile Türk istihbaratýnýn geldiði noktayý göstermektedir. Eski Türkiye'de MOSSAD'a operasyon yapýlmasýný býrakýn hayali bile kurulamazdý!

Hâkeza yurt dýþýnda terör unsurlarýna yapýlan operasyonlar; ya paketlenip Türkiye'ye getiriliyorlar veya olduklarý yerde infaz ediliyorlar!

Ben bu yazýyý gazeteye göndermek üzereyken Libya'ya çalýþmak için giden ve 2 yýldýr Türk olduklarý için esir tutulan 7 vatandaþýmýz MÝT tarafýndan gerçekleþen operasyonla Türkiye'ye getirildi. Vatanlarýna kavuþanlar, "Türk devletinin tüm dünyada bir vatandaþýný dahi yalnýz býrakmayacaðýný bilerek oradan kurtarýlacaðýmýzdan emindik" dediler.

Yeni Türkiye birilerinin "Þube Müdürlüðü"nü reddedip her þeye raðmen baðýmsýz olmaya yolunda sebat ettikçe sadece kendi insanýnýn deðil tüm insanlýðýn umudu olmaya devam edecektir.