''Türkler geliyor İsrail ve Batı altına kaçırıyor?''

Rusya ve Polonya'da adına Pogrom denilen, Yahudilere yönelik şiddet eylemler,19. yüz yılın ikinci yarısında tavan yaptı. Peki, neden Polonyalılarla Ruslar Yahudilere karşı şiddet uyguluyorlardı? Yahudiler, her iki ülkede de hem üretimi hem ticareti ele geçirmişlerdi. Nasıl mı? İki ülkede de var olan sultani tembellikten yararlanarak gerek Polonyalılar gerekse de Ruslar sermaye birikiminin ne olduğunu bile bilmiyorlardı. Dahası bu ülkelerden Batı'ya göçmüş Yahudiler, para yolluyor, yerleşik Yahudiler sürekli Polonyalı ve Rusların mallarını satın alıyorlardı. Kısa sürede Yahudiler patron olmuştu. Gerek Polonyalı gerekse de Rus halkı bu duruma isyan ediyor, Yahudi nefreti her geçen gün artıyordu. Yerli halkın baskısından, şiddet ve nefretinden yaka silken Yahudiler topluca Batı'ya göç etmeye yeltenmişlerse de Batılı ülkeler onları içeri almamıştı. Aynısı yıllar sonra Nazi'lerden kaçmaya çalışan Yahudilere de uygulanacaktı. Örneğin New York Limanında içi tıka basa Yahudilerle dolu bir gemi, üç gün limanda bekletildikten sonra Almanya'ya geri yollanmış, oradan da kampları boylamıştı.

Bütün bu olanlar Batı'nın vicdanında taşınamaz yükler (!) oluşturmuş, Nazi soykırımından az da olsa kendilerini sorumlu tutmuşlardı...Derken 1947 yılında İsrail Devleti kurulduğunda, Batı var gücüyle bu yeni devleti desteklemişti. Bunun en büyük nedeni, Orta Doğu'yu denetlemekti. Uzun lafın kısası, dünyanın en büyük ve zengin petrol yataklarının bulunduğu bölgeye İsrail bekçi olarak atanmıştı!

Bekçilik görevini yerine getirdiği sürece Batı, İsrail'in bir dediğini iki etmemiştir. O yıllarda, sür git ayak işlerine bakacağına inandığı Türkiye'yi de İsrail'in yanına yerleştirmişti. Türkiye 1947 yılında İsrail'i ilk tanıyan ülkelerden bir olmuştu. Yıllarca da İsrail'e hemen her konuda destek oldu...Ta ki İsrail Filistin'de inanlara zulmetmeye başlayıncaya kadar. Yahudiler pogromları unutmuş, Filistinlileri acımasızca eziyorlardı.

Yahudilerin Filistin halkını ezmeleri sürüyor. Batı zamanında onlara sırt çevirmenin aklınca bedelini ödüyor! Ama bunu yaparken de bir başka halkın, Filistinlilerin ahını alıyor. Ama bu onlar için önemli değil çünkü Filistinliler Müslüman. Aslında Batı'nın derdi tümüyle dinsel. Hıristihanlar birinci sınıf insan, Yahudler ikinci...Müslümanlar mı? Onlar dağa, taşa, toteme tapanlardan bile sonra geliyor, bu ahlaksız, sömürgeciler için.

Ama Türkler, savunma sanayiinde attıkları dev adımlarla geliyor ve bu sömürgenlerin kabusu olmaya başlıyor yavaş yavaş. Ve tabi gerek İsrail gerekse de Batı'da, affınıza sığınarak, altına kaçıran kaçırana...