Kimin öldürdüğünün önemi var

PKK'nın vahşi Gara Katliamı sonrası Cumhuriyet Halk Partisi'nin etkili isimlerinden Özgür Özel, çıktı ve dedi ki; "...kimin öldürdüğü önemli değil, o çocuklar yaşatılamaz mıydı?.." Bakın bu öyle tehlikeli bir söylem ki.. Ne izahı var bu sözün, ne de manevra payı.. "...Kimin öldürdüğünün ne önemi var..." Öyle mi?.. Yani ha PKK öldürmüş ha Türk askeri... Başında sonunda ne söylerseniz söyleyin bu lafı ettikten sonra artık apaçık PKK ağzıyla konuşmaya başlamışsınız demektir.. PKK'nın siyasi kanadının sözcüsü Selahattin Demirtaş bile kınama mesajında bu kadar ileri bir söylem ortaya koymadı.. Hatta Demirtaş öyle ustaca söz oyunlarıyla gizledi ki esas faili, az kalsın herkes PKK'yı kınadığını falan zannedecekti.. Oysa CHP adına konuşan Özgür Özel açık açık ; ".. kimin öldürdüğünün önemi yok..." diyebildi..

***

Bak arkadaş .. PKK terör örgütüne onbinlerce şehit vermişiz biz.. Şimdi kimse çıkıp da bu yüzyılın bu en cani, en vahşi, en alçak, en kalleş terör örgütünü masum gösterecek laflar etmesin. Kaldıracak gücümüz yok.. PKK da, PYD de, YPG de ve daha hangi üç harfli türevi varsa cümle hepsi terör örgütüdür. Ve kim onları aklayacak paklayacak süslü cümleler kurarsa bu suça ortak olur.. Dahası, bu alçak cani kalleş terör örgütünün işlediği cinayetlerle devletin teröre karşı verdiği mücadele asla ve asla aynı cümle içinde 'ama'lı sözlerin referansı olamaz.. "..Kimin öldürdüğünün önemi yok.." demişsiniz ya, en çok ve sadece "kimin öldürdüğünün önemi var" arkadaşım.. Haberin olsun..

***

Bakın 50 tane demeci var CHP'lilerin PYD'yi terör örgütü olarak görmediklerini anlatan.. Genel Başkan Kılıçdaroğlu "PYD bize mi saldıracak?" diyordu, genel başkan yardımcılarından biri elde onların terörist olduğunu gösteren istihbarat olmadığını söylerken bir diğeri topraklarını korumaya çalışan yerel halk olarak göstermeye çalışıyordu PYD'yi... Özgür Özel'in, 'kimin öldürdüğünün önemi yok' sözünü eleştiren Gülay Demir isimli genç meslektaşımla Twitter 'dan didişmesini izledim.. Kendisini bu talihsiz beyanı nedeniyle eleştiren şehit kızı Gülay'ın karşısında mahcup olacağına ona laf yetiştirme yarışına girmiş Özgür Özel.. Gülay'ın babası Mehmet Şirin Demir, Mardin Nusaybin'de PYD'nin saldırısında şehit oldu Özgür Bey.. Partinizin "bize mi saldıracaklar sanki" dediği PYD 'bize' saldırdı ve Gülay'ın babasını hayattan kopardı.. Sizin için olmayabilir belki ama, mesela Gülay için kimin öldürdüğünün önemi var.. Benim için kimin öldürdüğünün önemi var .. Yapmayın.. Lütfen durun artık..