Ramazan, secdeye tam kapanma zamanı...

Şu Dünya'da yürüyen bir kervansan, sana ürüyen çok olur.

Düşmanın ballandığı kovana bir çomaksan havlayanların arasından geçersin.

Kılıcın kınında değil bütün haşeratların ensesindeyse dağlayanın dost sandıkların arasından salya lavı gibi dökülür üstüne.

Tökezledin mi bir çukur daha kazılır, azıcık toparladım sanırsın bakmışsın ki hançerlerin hamalı olmuşsun.

Yol senin zannedersin ama pusuların altındaki o kanlı imza şaşırtır seni.

Seni zirveye oturtan Allah'a sonsuz şükürler ederken, kıyamına kıymak isterler.

Sorarsın "Neden?" İyi adamların iyi atlara binip giderken sordukları da o değil mi zaten "Neden?" Nedeni yoktur, aldığın duaları tertemiz bir kitap gibi kalbine yerleştirirken, sayfa sayfa yükselirsin adamlığında.

Onları kudurtan senin sakince kelle almandır. Düşmanın kellesi senin koltuğunda diye kudururlar işte. İstersin ki bütün dallar meyve versin, istersin ki asmaların altında bütün yiğitler tane tane toprağına kenetlensin.

İstemezler, denizleri yarıp imanını asasıyla küffardan ayıran Musa'yı da istememişlerdi.

Yoruldun, ama hayra yorulmuş bir rüyayı nice mazlumların gerçeği kılarak yoruldun. Yalnız kaldığında sığındığın Allah senin kalbini genişletmedi mi?

İnşirahtan başka tutunacak dalın mı vardı. Ağaçlar arkasında saklanan Fil Ordularına ebabiller kafa tutmadı mı?

Bir kez gece olduysak, sabahları bin kez ayaklarımıza seren Allah , senin mücadeleni görmez mi sanırsın? Sen ki bir zalimi namlusunun ucundan tanırsın.

Yalnız hissettiğinde sana edilen duanın kalabalığına dal.

O dağlardan kaç köpek topladın hatırla, kaç Aybüke'nin saçlarına rahmet oldu mücadelen. Kaç Necmettin'in kanlı gömleğini kuyulardan çıkardın, Savcı kirazın iki yetim kirazına dal oluşunu da unuttun mu?

İşte bu yüzden ki

İçimize sözümüze toprağımızın kıymetine tam kapanma zamanı.

Nankörlükle dağlanmış kalplerimizi bir sudan geçirme zamanı .

Yürüyen hendek kazmalarına toprağı dar edişini de mi hatırlamazsın. 15 Temmuz'da yeni doğmuş evladının kulağına ezan okuyamadan, selası verilen babaların yetimlerini avutan sen değil misin?

Açılan eller merhametin sancağı değilse nedir? Çaresizlere teselli oluşunuzdan başka teselli mi ararsınız? Varsın Cebindeki 200 lirayı bu millete bağışlayan Afganlı Çoban Sadık bilsin bu toprakların kıymetini. Yasin Börü'yü paramparça edip kapısının önüne atanları sevindirmeyelim yeter.

En güzel misafir Ramazan ayı da secdeye tam kapanma ayı değil midir zaten. Şükür secdesine tam kapanma ayı.